Adžić odabrao 19 “lavica”

Okupljanje reprezentacije je zakazao za utorak u Podgorici, a seniorke će prvi trening odraditi u “Morači” ujutro u 8.30 časova.
84 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Rukometašice Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.11.2011. 14:28h

Dragan Adžić, selektor ženske reprezentacije, danas je skratio širi spisak seniorske reprezentacije na 19 igračica koje konkurišu za sastav koji će braniti bolje naše države na Svjetskom prvenstvu, koje se od 3. do 18. decembra održava u Brazilu.

Sa šireg spiska otpale su golman Milica Kostić (Biseri), lijevo krilo Biljana Pavićević (Žito Prilep, Makedonija), bekovi Jelena Despotović (Biseri), Sanja Premović (Naisa, Srbija), Sandra Rakočević (Biseri), Jelena Marković (Budućnost), Andrea Klikovac (Žito Prilep, Makedonija), Jovana Jovović (Vipers, Njemačka), te pivot Ana Stojanović (Žito Prilep, Makedonija). Pomenute igračice su prijavljene i za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Holandiji, u kojima su Bojana Popović i ostale startovale sa dvije pobjede (Velika Britanija i Poljska).

Do puta u Brazil prekobrojne će biti još dvije igračice.

Okupljanje reprezentacije je zakazao za utorak u Podgorici, a seniorke će prvi trening odraditi u “Morači” ujutro u 8.30 časova.

U sklopu priprema za SP , “crvene” će 21. i 22. novembra u Baru odigrati dvije prijateljske utakmice sa Hrvatskom, a 26. i 27. istog mjeseca će nastupiti na međunarodnom turniru u Parizu, gdje učestvuju još Rusija, Francuska i Tunis. Crna Gora će u polufinalu turnira igrati sa Rusijom.

"Postoji mogućnost da odigramo utakmicu sa Brazilom uoči samog početka Svjetskog prvenstva, ali to još uvijek nije dogovoreno. U svakom slučaju, imaćemo dovoljan broj kontrolnih mečeva, ekipa se dobro poznaje i važno je samo da nas zdravlje posluži, i onda vjerujem da ćemo spremni dočekati početak šampionata", kazao je "Vijestima" selektor Dragan Adžić, po jučerašnjem povratka iz Ikasta, nakon, kako je kazao, 90 sati puta računajući gostovanje reprezentacije Crne Gore u Poljskoj, te mečeve Budućnosti sa Bjasenom i Midtjilandom.

Podsjećanja radi, Crna Gora će na SP u Brazilu igrati u grupi A sa Norveškom, Angolom, Njemačkom, Kinom i Islandom, koji je prvi rival na šampionatu.

SPISAK

Golmani

1. Sonja Barjaktarović (Budućnost)

2. Marina Vukčević (Budućnost)

3. Mirjana Milenković (Ićako, Španija)

Krila

4. Maja Savić (Budućnost)

5. Majda Mehmedović (Budućnost)

6. Jovanka Radičević (Đer, Mađarska)

7. Radmila Miljanić (Budućnost)

Pivoti

8. Ana Đokić (Budućnost)

9. Suzana Lazović (Budućnost)

10. Sara Vukčević (Erdi, Mađarska)

Bekovi

11. Bojana Popović (Budućnost)

12. Marija Jovanović (Olkim, Rumunija)

13. Sandra Nikčević (Alkoa, Mađarska)

14. Ivana Božović (Budućnost)

15. Ana Radović (Budućnost)

16. Milena Knežević (Budućnost)

17. Anđela Bulatović (Budućnost)

18. Katarina Bulatović (Budućnost)

19. Jasna Tošković (Bekeščaba, Mađarska)

Bonus video: