Sutjeska i Lovćen za prekid tradicije

Lovćen nakon osam kola ima polovičan uspjeh, a sve pobjede ostvario je kod kuće (Crvena zvezda, Bosna, Izviđač, Borac). Cetinjani, dakle, žele prve bodove u gostima.
52 pregleda 0 komentar(a)
Seha_2, Foto: L. ZEKOVIĆ
Seha_2, Foto: L. ZEKOVIĆ
Ažurirano: 12.11.2011. 09:58h

Nakon dobre igre u Banjaluci protiv Borca, rukometaši Sutjeske pokušaće večeras protiv Lovćena da zabilježe prvu pobjedu u Regionalnoj SEHA ligi.

Duel sa Lovćenom, drugim crnogorskim predstavnikom u novoformiranom takmičenju, trebalo bi da donese dosta neizvjesnosti i taktičkog nadmudrivanja između sadašnjeg trenera Sutjeske i aktuelnog selektora Crne Gore Zorana Kastratovića s jedne, te Pera Miloševića, prvog selektora u nezavisnoj Crnoj Gori, s druge strane. Očekuje se interesantan meč u kojem oba rivala sanjaju iste snove.

"Lovćen je kvalitetna i iskusna ekipa. Svakako da Cetinjane respektujemo. Međutim, daćemo sve od sebe da ih savladamo i da zabilježimo prvi trijumf. Sigurno da nas očekuje težak zadatak, jer i Lovćen ima iste ambicije. Ako odigramo dobru odbranu kao prije nekoliko dana u Banjaluci, možemo da se nadamo uspjehu. Neki poseban motiv za našeg protivnika nam ne treba. Jednostavno, utakmice između Sutjeske i Lovćena obiluju borbenošću i neizvjesnošću. U odnosu na naš posljednji meč dobra stvar je da možemo da računama na Mirka Majića, Duška Trifunovića i Vuka Kaluđerovića. Dakle, imamo širi fond igrača za rotaciju i igru u oba pravca. Uvjeren sam da je došlo vrijeme za prvu radost", kazao je Filip Blečić, desno krilo Nikšićana.

Lovćen nakon osam kola ima polovičan uspjeh, a sve pobjede ostvario je kod kuće (Crvena zvezda, Bosna, Izviđač, Borac). Cetinjani, dakle, žele prve bodove u gostima.

"Sutjeska je odigrala nekoliko dobrih utakmica u SEHA ligi, protiv Borca i Izviđača u gostima, te prvo poluvrijeme kod kuće sa Metalurgom, tako da znam da će protiv nas, iako su trenutno bez bodova, da pruže maksimum. Ostaje samo da se vidi da li ćemo im mi dozvoliti da dođu do pobjede. Nadam se da nećemo. Svaki trener bi poželio da ponovimo partije koje smo pružili protiv Mojkovca, te sve kod kuće u SEHA ligi, posebno protiv Borca i Izviđača, dakle sa jakom odbranom. Znamo da je Sutjeska puno jača nego prošle godine, jači su i u stručnom štabu, i znamo da nas čeka veoma težak meč. Sutjesku cijenimo i poštujemo, ali sigurno vjerujemo u našu formu i igru u posljednjem periodu", kazao je “Vijestima” trener Lovćena Pero Milošević.

Utakmica u Nikšiću počinje u 20 časova.

Mojkovac traži iskupljenje u Budvi

Nakon prvog poraza i debakla protiv Lovćena (38:19), koji je uslovio ostavku trenera Branislava Zeljkovića, rukometaši Mojkovca pod kormilom novog trenera Nenada Kraljevskog (koji je do sada vodio brigu o pionirima, kadetima i ženskom timu Mojkovca) u nedjelju gostuju neporaženoj Budvanskoj rivijeri (četiri pobjede i remi). Drugi derbi 6. kola Prve muške lige, između Sutjeske i Lovćena, odložen je za srijedu jer isti rivali večeras igraju meč SEHA lige.

Derbi 6.kola lige dama igra se u Nikšiću između istoimenog prvoligaša i lidera Bisera, ekipa koje imaju jedan, odnosno nijedan poraz.

Muškarci

Danas

Berane – Rudar (15)

Sjutra

Cepelin – Sedmerac (18.30)

Budvanska rivijera – Mojkovac (16)

Srijeda

Sutjeska – Lovćen (18)

Žene

Danas

Nikšić – Biseri (17.30)

Sutjeska – Gorica (15)

Slobodna je Luna-Autorex

Bonus video: