Zeljković podnio ostavku, Kraljevski novi trener

"Vidim da tu više nema prostora za napredak, pa smo se razišli na korektan način", kazao je juče „Vijestima“ Branislav Zeljković.
61 pregleda 0 komentar(a)
Mojkovac, Foto: Boris Pejović
Mojkovac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.11.2011. 08:28h

Nakon debakla protiv Lovćena (38:19) po njegovom izrazu lica vidjelo da je shvatio da je završio svoju, inače veoma uspješnu misiju – dan nakon poraza na Cetinju, Branislav Zeljković podnio je ostavku na mjesto trenera Mojkovca, i, kako je kazao, „ljudski se razišao sa klubom“ u kojem je proveo nešto više od dvije uspješne godine.

"Ne mogu sebi da dozvolim da urušavam sve ono što sam do sada postigao u karijeri i dozvolim da moja ekipa izgubi 19 razlike. Nikada do sada u karijeri mi se nije dogodilo da se na takav način osramotim. Vidim da tu više nema prostora za napredak, pa smo se razišli na korektan način", kazao je juče „Vijestima“ Branislav Zeljković.

Kako je „Vijestima“ potvrdio predsjednik Mojkovčana Vlatko Rakočević, Zeljkovića će na klupi naslijediti Nenad Kraljevski, bivši trener Crvene zvezde (sa kojom je osvojio titulu u Srbiji), koji je u protekle dvije godine bio trener pionirske, kadetske i ženske ekipe Mojkovca.

"Ovakav potez je bezbolan, jer je Kraljevski dio kluba, i poznaje kompletnu situaciju", kazao nam je Rakočević.

Zeljković je u Mojkovac stigao u ljeto 2009. godine, kada je i počela nova era u istoriji kluba, i velika reorganizacija na planu stručnog rada, što je i dalo rezultate na svim nivoima. Mojkovac je u prvoj godini Zeljkovićevog mandata superiorno iz Druge izborio plasman Prvu ligu, a onda je prošle sezone stigao i do šampionske titule, prve u klupskoj istoriji..

"Iz Mojkovca odlazim ponosan na sve ono što je u klubu urađeno za vrijeme mog trenerskog rada. U ovom momentu Mojkovac je, po svim segmentima, selekcija u vrhu crnogorskog rukometa. Moji saradnici i ja smo uložili mnogo truda da se oforme sve selekcije i da dođu na jedan pravi nivo. Uz to, prva ekipa je u protekle dvije godine napravila značajan uspjeh ne samo što se tiče ostvarenih rezultata, nego i što se tiče profesionalnosti, pristupa obavezama, discipline, odnosa prema publici, prema sudijama, javnosti...Kruna svega je bila osvajanje šampionske titule u prošloj sezoni. Sve su to elementi koji me čine ponosnim i zadovljnim, jer mislim da sam za dvije godine u Mojkovcu napravio puno toga", dodao je Zeljković.

Predsjednik Rakočević je kazao da je Zeljković podnio ostavku jer „snosi dio odgovornosti za neuspjeh na Cetinju i zbog lošijih igara u nekoliko posljednjih kola“.

"Moj utisak je da je došlo do međusobnog zasićenja sa ekipom. Mislim da je trenutak da pokušamo da se organizujemo u prvoj ekipi ,jer je pred nama dosta značajnih utakmica. Pokušaćemo da se povratimo nakon veoma teškog poraza od Lovćena na Cetinju, koji ja ne mogu da prihvatim kao čovjek koji vodi klub i koji je dosta uložio u mojkovački rukomet. Lovćen je trenutno bolja ekipa, ali nije za 20 razlike", kazao je Rakočević za „Vijesti“.

Prvi čovjek Mojkovčana posebno želi da apostrofira da je sa Zeljkovićem u protekle dvije godine „imao izvanrednu saradnju“.

"Zeljković je uložio dosta truda, osvojio titulu, napravio nekoliko mladih igrača koji su potencijal ovog kluba. Igrali smo u Kupu EHF, protiv Zvezde odigrali dobro u Beogradu, pobijedili u revanšu u Bijelom Polju, istina nedovoljno za prolaz dalje, ali i to je rezultat koji je zavrijedio pažnju. Kako smo se i dogovorili da dođe u Mojkovac, tako smo se i vrlo lako dogovorili da napusti Mojkovac, na ljudski i korektan način. Rastajemo se kao drugovi, prijatelji, sportski saradnici. Imali smo izvanrednu saradnju, poštujući on mene kao predsjednika kluba, i ja njega kao stručnjaka koji je priznat na širim prostorima bivše Jugoslavije", dodao je Rakočević.

Rakočević: Ako ne bude išlo, mijenjaćemo i igrače

Rakočević je kazao da „kada u nekom poslu ne ide, onda mora da ide poslovođa“, a ako ni nakon toga ne ide, onda idu radnici“.

"Mora se obnavljati, moraju se dovoditi nove snage. Nema tu ničega spektakularnog. Da vidimo gdje je problem. Ako je to trener, onda smo to sada riješili. Ali, ako su to igrači, onda ćemo i to riješiti. Imamo 25 vrhunskih kadeta koji kucaju na vrata prve ekipe, koji nam donose siguran plasman u Mini ligu za prvaka. Mi smo to radili sistematizovano, imamo izvanredne pionire koji do sada nijesu izgubili nijednu utakmicu. To je pokazatelj dobrog, sistematskog i organizovanog rada. Možda poraz na Cetinju bude imao i pozitivnu stranu", zaključio je Rakočević.

Bonus video: