Lovćen ponizio šampiona

Utakmica je riješena već nakon prvog poluvremena, a najefikasniji igrač utakmice bio je Igor Marković sa osam golova
79 pregleda 0 komentar(a)
Igor Marković, Foto: Savo Prelević
Igor Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.11.2011. 18:48h

Večerašnjom pobjedom, svakako, ne mogu nadomjestiti šampionski pehar koje je na kraju prošle sezone, zasluženo, otišao u Mojkovac, ali su uspjeli da vrate dobar dio duga – rukometaši Lovćena ponizili su i do nogu potukli šampiona u meču koji nijednog trenutka nije opravdao epitet derbija, u kojem su se sastale dvije ekipe koje su u prethodna četiri kola bilježile samo pobjede.

Izabranici Pera Miloševića su opravdali očekivanja svojih navijača, igrali su čvrsto, borbeno, brzo, moderno i nadahnuto svih 60 minuta. Svega 19 primljenih golova, od čega osam u prvih 30 minuta, dvostruko više postignutih, čak 15 postignutih golova iz kontri i polukontri, uz odličan procenat šuta od skoro 68 odsto (čak 74 odsto u drugom poluvremenu) govore o pravoj “demonstraciji sile” nad Mojkovčanima. Svi igrači su dali doprinos pobjedi, i oni koji su odradili veliki dio posla u odbrani.

Gosti su bili oslabljeni za povrijeđenog kapitena Bogavca (samo se zagrijavao, vidno šepajući, ali nije ulazio u igru), ali Mojkovčane sinoć, čini se, ne bi spasao ni Nikola Karabatić. Igrali su ispod nivoa, u svim elementima, i nije bilo igrača koji je zaslužio prelaznu ocjenu. Imali su čak 20 izgubljenih lopti (Lovćen je imao 10), svega 45,8 odsto šuta, promašili su i dva od tri sedmerca, a tokom 60 minuta samo jednom postigli gol iz kontre (Ljubojević u 35. minutu).

Uz takav učinak u dva pravca, nije ni čudo što su Mojkovčani pognute glave brzo napustili parket cetinjske dvorane, što trener Branislav Zeljković (ostaje da se vidi kakva će biti njegova sudbina nakon ovog meča) nije mogao mnogo toga da im kaže. Zapravo, imao bi, sigurno, ali bi onda ostali u svlačionici do duboko u noć...

"Teško je bilo šta reći u ovom trenutku, od kada sam u Mojkovcu ovo je, sigurno, najteži poraz, što se tiče konačne razlike, ali i igre. Svi smo podbacili, od prvog do posljednjeg igrača, glupo je tražiti bilo kakvo opravdanje. Treba da nas je, u neku ruku, sramota zbog ovakvog rezultata, jer, ipak, smo još uvijek aktuelni šampioni. Ovo je teška situacija za nas, pokušaćemo da se konsolidujemo već na narednom meču u Budvi. Ali, boli poraz od Lovćena, našeg najvećeg rivala, a danas je izgledalo kao da im mi nijesmo konkurenti. Lovćenu svaka čast na igri, zasluženo su pobijedili", kazao je “Vijestima” nakon meča golman Mojkovčana Darko Cvetković.

Mojkovac nijednom nije vodio tokom 60 minuta, a priključak je držao do sredine osmog minuta kada je zaostajao samo dva gola. Serijom 4:0 (dva puta Igor Marković, po jednom Drašković i Radović), Cetinjani su u 14. minutu primorali Zeljkovića da zatraži minut odmora. Tajm-aut, međutim, nije pomogao gostima, jer je Lovćen rešetao mrežu gostiju iz svih pozicija, pa se stekao utisak da dvije ekipe nijesu iz istog ranga takmičenja.

Kada je Lovćen u 23. minutu poveo 15:6 bilo je jasno da se gostima loše piše, posebno što je meč bio odlučen, praktično, na poluvremenu. U nastavku se ništa nije promijenilo, oba trenera su puno rotirala igrače, što se nije osjetilo u igri Lovćena, koji je najveću prednost imao početkom 57. minuta, kada je vodio 37:16...

"Pokazali smo da smo trenutno bolja ekipa. Očigledno je da nam sve one jake utakmice u SEHA ligi i te kako koriste, jer iz meča u meč podižemo formu za mečeve u domaćem prvenstvu. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i u naredna dva meča protiv Sutjeske, u SEHA i domaćoj ligi", rekao je “Vijestima” nakon meča Igor Marković, kapiten Lovćena i najefikasniji igrač meča.

Lovćenu fali gol

U ubjedljivoj pobjedi, Lovćenu fali jedan gol, koji je iz kontre postigao Draško Kaluđerović za vođstvo od 23:10, kada je na semaforu stajalo da je prošlo 36 minuta i 20 sekundi. Taj gol nijesu evidentirali ljudi za zapisničkim stolom koji su zaduženi za vođenje zapisnika i semafora, i, što je još gore, nijesu ga registrovala ni službena lica, i to internacionalci, sudije Miljan Vešović i Novica Mitrović, te kontrolor Predrag Pavićević.

Uzaludni su bili pokušaji domaćina za vrijeme i nakon meča da skrenu pažnju kontroloru i zapisničkom stolu da je napravljena greška. Pavićević se oko toga konsultovao sa sudijama, ali je i nakon toga rezultat ostao nepromijenjen. Predstavnicima Lovćena je samo sugerisano da ulože žalbu ako smatraju da je napravljena greška. Cetinjani to nijesu uradili...

Lovćen – Mojkovac 38:19 (18:8)

Cetinje - SRC „Lovćen”. Gledalaca: 600. Sudije: Vešović (Berane) i Mitrović (Podgorica). Sedmerci: Lovćen 6 (5), Mojkovac 3 (2). Isključenja: Lovćen 16, Mojkovac 18 minuta

Lovćen: Abramović (tri odbrane i sedmerac), Simić (16 odbrana i sedmerac), Lipovina 3, Jovetić 1, Kaluđerović 3 (1), I. Marković 8 (4), F. Popović, Pejović 3, Drašković 3, Radović 5, M. Popović 6, Latković 1, Perišić 2, Lasica, Grbović 3, N. Marković.

Mojkovac: Cvetković (osam odbrana i sedmerac), Rondović (dvije odbrane), Bogavac, Radojević 3, Danić, Rakočević 1, Drobnjak, Sošić 2, Žurić, Ljubojević 3, Mišnić, 2, Dapčević 3, Drakulović, D. Popović 2, Savić 2 (1), Kruščić 1.

Bonus video: