Letonci ponovo bolji od Belgije

Nakon pobjede u gostima (36.29), u prvom kolu, Letonci su danas slavili protiv Belgijanaca i kod kuće, istina manje ubjedljivo – 32:28 (18:13).
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.11.2011. 18:40h

Letonija će, definitivno, biti rival Crne Gore za prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi 3 koje vodi u baraž za Svjetsko prvenstvo u Španiji – nakon pobjede u gostima (36.29), u prvom kolu, Letonci su danas slavili protiv Belgijanaca i kod kuće, istina manje ubjedljivo – 32:28 (18:13).

U meču bez promašeg sedmerca (domaćin pet, gosti dva), Letonija je i pored činjenice da je mnogo češće imala igrača manje na terenu (9 – 4 odnos isključenja) zasluženo došla do pobjede i nova dva boda, jer je, praktično, vodila od početka do kraja.

Istina, nakon prvih 30 minuta u kojima je domaćin stekao pet golova prednosti, Belgija je prvo u 50. minutu uspjela da dođe do izjednačenja (26:26), a onda četiri minuta kasnije i do vođstva sa 28:27. Međutim, Letonija je u preostalih šest minuta serijom 5:0 preokrenula za drugi trijumf u grupi...

Danis Krištopans i Janis Pavlovič su sa po sedam golova bili najefikasniji u pobjedničko timu, Ajvis Jurdž je dodao pet, a Vitalijs Borisenko i Girts Lilienfelds po četiri. Kod gostiju najbolji je bio Tomas Kauvenbergs sa šest golova, Roel Valkenborg je dodao pet, a Ivan Kopljar četiri.

Crna Gora je bila slobodna u prvom kolu, a izabranici Zorana Kastratovića su tu činjenicu iskoristili za okupljanje na Cetinju, gdje su trenirali ponedjeljka do danas, u okviru “EHF nedjelje”.

Naši seniori prve mečeve u kvalifikacijama igraju 4. ili 5. i 7. januara protiv Belgije (prvo kod kuće, a onda na strani), nakon čega slijede i dva duela sa Letonijom, 11. januara u Dobeleu, a onda 14. ili 15. januara u Crnoj Gori.

Bonus video: