Adžić pruža šansu igračicama sa klupe

"Želim da pružimo maksimum i svaku utakmicu do Svjetskog prvenstva u Brazilu iskoristimo da se što bolje pripremimo", rekao je Adžić na današnjoj konferenciji za novinare.
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.11.2011. 15:18h

Budućnost ima sve četiri pobjede, Tiringer sva četiri poraza. I da se opet igra u Erfurtu, a ne u „Morači”, vječiti prvak Crne Gore bio bi apsolutni favorit. Podgoričanke će, sasvim sigurno i nakon nedjeljnog meča, imati perfektan skor, samo se postavljaju pitanja kolika će biti razlika, ko će zablistati...

"Ovo je posljednja utakmica u „Morači” do februara, kada počinje glavne runde Lige šampiona, i samim tim djevojke imaju želju da se pokažu u najboljem svjetlu. I, naravno, da nastave pobjednički niz. Tiringer nije igrao u ovoj Ligi šampiona kako smo mi, a i oni sami očekivali, ali svakako nije ekipa za potcjenjivanje", kaže Dragan Adžić.

Da li razmišljate da pružite šansu nekim igračicama koje do sada nisu igrale previše?

"Sigurno, kao što su protiv Bjasena neke djevojke dobile veću minutažu nego ranije. Od danas do 1. kola glavne runde ima tri mjeseca, tako da će to biti jako komplikovan period za igračice koje neće biti angažovane u reprezentacijama Crne Gore, Njemačke ili Hrvatske. Prošle godine smo prvu utakmicu u toj fazi, protiv Olkima, loše odigrali, jer Katarina Bulatović i Ana Đokić nisu igrale na Evropskom prvenstvu i izašle su iz ritma. Potrudićemo se da popravimo neke stvari koje smo primijetili i da nadomjestimo to što neke igračice u decembru neće biti u fokusu".

Osim što je Budućnost već izborila plasman u glavnu fazu, Adžiću posao oko pripremanja crnogorske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu olakšava činjenica da su se Suzana Lazović i Jelena Marković vratile na teren nakon dugog odsustva zbog povreda leđa, odnosno koljena.

"Kod Jelene Marković je sve išlo svojim tokom, dok je Suzana Lazović imala dosta komplikacija u posljednjih 12 mjeseci. Drago mi je da se vraćaju, jer na tim djevojkama počiva budućnost crnogorskog rukometa. Normalno, njima je potrebno još vremena da uđu u normalan trenažni proces, ali se nadam da ćemo Svjetsko prvenstvo dočekati sa svim zdravim igračicama. Vidim da već ima dosta otkazivanja zbog povreda u drugim reprezentacijama", zaključio je Adžić.

U drugom meču grupe A, Midtjiland sjutra (13 časova) dočekuje Bjasen. Ukoliko Dankinje ne trijumfuju, Budućnost bi pobjedom nad Njemicama osigurala prvo mjesto i lakše protivnike u glavnoj rundi.

Nedjeljna utakmica u dvorani "Morača" počeće u 19.30 časova.

Bonus video: