Delegat suspendovan na osam mjeseci, disciplinski postupak protiv Kastratovića

U prijavi protiv selektora službena lica su navela da je Kastratović po završetku utakmice “nekorektno reagovao kod zapisničkog stola”.
164 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Kastratović, Foto: Savo Prelević
Zoran Kastratović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.11.2011. 22:53h

Zbog toga što u zapisniku sa utakmice prvog kola Druge muške lige Boka – Ulcinj nije prijavio crveni karton trenera Boke Dejana Stjepčevića, i zato što nije podnio izvještaj sa utakmice, kontrolor Rizo Hasanagić kažnjen je sa osam mjeseci zabrane vršenja svih funkcija u rukometnom sportu, odlučio je direktor rukometnih liga Ranko Janković.

Iako je Stjepčević zaradio crveni karton još u prvom poluvremenu pomenute utakmice, Hasanagić nije to evidentirao u zapisniku, čime je, kako stoji u obrazloženju odluke Jankovića, “prećutao značajne činjenice u vezi sa utakmicom”, koja je odigrana 25. oktobra u Tivtu.

Janković je kaznio Hasanagića na osnovu prijave Komesara za suđenje svih liga Nebojše Vujisića, izjava sudija sa meča Vladimira Radulovića i Nikole Miljanić, izjave diskvalifikovanog trenera Dejana Stjepčevića i uvidom u video snimak sa navedene utakmice.

Hasanagaću kazna traje od 27. oktobra ve do 27. juna iduće godine, što znači da je za njega sezona završena. Hasanagić ima pravo žalbe Arbitražno-disciplinskoj komisiji Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore u roku od osam dana uz uplate takse od 600 eura.

Zbog toga što na pomenutoj utakmici nije imala licenciranog trenera na klupi, Boka je kažnjena sa 300 eura.

Na osnovu rješenja Komesara za bezbijednost RSCG Miloša Rovčanina, Ženski rukometni klub Luna-Autoreks platiće novčanu kaznu od 250 eura zbog propusta u organizaciji utakmice 4. kola Prve ženske lige između Luna-Autoreksa i Sutjeske, zbog kojih je na poluvremenu došlo do ulaska na teren dijela gledalaca.

Mojkovac će morati da plati 200 eura kazne zbog diskvalifikacije svog igrača Predraga Sošića na utakmici Rudar – Mojkovac.

Najzad, Janković je pokrenuo disciplinski postupak protiv trenera Sutjeske Zorana Kastratovića. Protiv selektora muške reprezentacije su prijave podnijeli delegat meča Sutjeska – Budvanska rivijera Senad Abaspahić, te sudije Mladen Beharević i Igor Čavor, koji su u prijavi naveli da je Kastratović po završetku utakmice “nekorektno reagovao kod zapisničkog stola”.

Bonus video: