Kapisoda nastavlja karijeru u Švajcarskoj

"Srećni smo što možemo da mu pružimo mogućnost da nam njegovim ogromnim iskustvom i znanjem pomogne da ostvarimo cilj, a to je plasman u Drugu ligu", piše na sajtu kluba.
191 pregleda 0 komentar(a)
Petar Kapisoda, Foto: Zoran Đurić
Petar Kapisoda, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.11.2011. 16:03h

Petar Kapisoda karijeru nastavlja u Švajcarskoj – novi klub bivšeg proslavljenog crnogorskog reprezentativca je trećeligaš Vest HBC iz Olona, objavljeno je danas na sajtu ovog kluba, koji ima ambiciju da ove sezone izbori prelaza u viši rang. Za novi klub debitovaće već 5. novembra protiv Birsfeldena.

Kako je objavljeno na klupskom sajtu, 35-godišnji Kapisoda je nakon 19 godina karijere na najvišem nivou (sa pauzama zbog povreda) odlučio da okonča profesionalnu karijeru, i bavljenje rukometom nastavi na nižem nivou. Zato je ponudio svoje usluge Vestu, sa željom da bude blizu rođenog bratu Uroša (i njegovoj porodici), nekadašnjem rukometašu Lovćena, koji je član drugoligaša Friburga (udaljen oko 80 kilometara od Olona).

"On (Kapisoda) želi da svoje iskustvo stavi u službu kluba u godini odsustva iz profesionalnog rukometa. Srećni smo što možemo da mu pružimo mogućnost da nam njegovim ogromnim iskustvom i znanjem pomogne da ostvarimo cilj, a to je plasman u Drugu ligu", navodi se u saopštenju na sajtu kluba.

Time je okončane spekulacije o tome da će Kapisoda završiti karijeru nakon ljetošnjeg odlaska iz Bosne, čiji je bio kapiten i sa kojom je imao još godinu dana ugovora. Uostalom, Kapisoda je 25. jula u izjavi za “Vijesti” potvrdio da još uvijek ne pomišlja da završi karijeru već da je krenuo u potragu za novim klubom. Po odlasku iz Sarajeva, direktor Bosne Kenan Magoda je najavio da je Kapisoda “odlučio da prestane s ozbiljnim bavljenjem rukometom, jer njegovo tijelo ne može više podnijeti velike napore koje bi imao u klubu koji igra i Ligu šampiona”, ali nije isključio mogućnost da negdje drugo nastavi karijeru…

Kapisoda je karijeru počeo u Lovćenu, u rodnom Cetinju, odakle se 1993. godine preselio u Crvenku, potom je igrao za Partizan u dva navrata, Crvenu zvezdu, Zagreb i u prethodne četiri godine u Bosni. Interesantno, osvajao je titule sa svim klubovima u kojima je igrao (sa većinom i nacionalne kupova). Najdraže su mu, svakako, dvije titule sa Lovćenom, po povratku iz Partizana, osvojene 2000. i 2001. godine. Sa cetinjskim klubom je 2001. godine stigao do četvrtfinala Lige šampiona, kada je Lovćen zaustavljen od moćnog Kila…

U dresu reprezentacije Jugoslavije je osvojio bronzue na svjetskim prvenstvima u Egiptu 1999. godine i dvije godine kasnije u Francuskoj. Ima i četvrto mjesto na Olimpijadi u Sidneju 2000. godine.

Kapisoda je 6. oktobra prošle godine odlučio da se povuče iz crnogorske reprezentacije, čiji je dres s ponosom i dostojanstveno nosio od prve akcije, nakon obnavljanja državne nezavisnosti, zbog kako je objasni tadašnji selektor Miško Popović, “velikog premora i obaveza u klubu”. Kapisoda je u dresu Crne Gore odigrao 37 utakmica, na kojima je postigao ukupno 160 golova.

Bio je jedan od najzaslužnijih za plasman "crvenih" na Evropsko prvenstvo u Norveškoj, te plasman u drugu rundu na samom šampionatu. Posljednje mečeve za Crnu Goru, Kapisoda je odigrao u januaru prošle godine, u italijanskom Alkamu, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj, kada „crveni" nijesu uspjeli da izbore vizu za baraž, pošto su bili drugi, iza Grčke, a ispred Italije.

Bonus video: