Zagrijavanje za januar

Tokom EHF nedjelje, „crveni” će trenirati na Cetinju, ali neće odigrati nijedan kontrolni meč
0 komentar(a)
Draško Mrvaljević, Foto: Savo Prelević
Draško Mrvaljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.10.2011. 22:48h

Nakon nekoliko turbulentnih mjeseci, rukometna reprezentacija je na novom početku. Zoran Kastratović, peti selektor prvog crnogorskog tima koji je igrao na nekom velikom takmičenju, okupio je praktično najbolje igrače na koje može da računa.

Tokom EHF nedjelje, „crveni” će trenirati na Cetinju, ali neće odigrati nijedan kontrolni meč.

"Mislim da nam utakmice ne bi koristile u ovom trenutku, jer ćemo imati malo vremena za zajednički rad do mečeva u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koji se igraju u januaru. Zbog toga ćemo ovu akciju iskoristiti da se što bolje upoznamo i da isprobamo neke taktičke varijante", kaže Kastratović.

Rukometaši Crne Gore večeras su odradili dva treninga, a sjutra će dva puta u dvoranu SRC „Lovćen”, baš kao i u srijedu, dok u četvrtak ujutro idu na zajednički izlet na Ivanova korita. Od četvrtka popodne do subote ujutro će imati još četiri treninga, a nakon zajedničkog ručka svi se vraćaju u klubove.

Naredno okupljanje će biti oko katoličkog Božića, a Draško Mrvaljević i drugovi tada će imati sedam-osam dana da se pripreme za četiri utakmice sa Belgijom i Letonijom, koje se igraju od 4. do 15. januara.

Pobjednik grupe 3 igraće u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2013. sa jednom od 11 ekipa koje ne izbore vizu za Španiju na šampionatu Starog kontinenta u Srbiji...

Kastratoviću su se odazvali golmani Rade Mijatović (Antekera, Španija), Marko Rajković (Sutjeska) i Nebojša Simić (Lovćen), krila Igor Marković (Lovćen), Mirko Majić (Sutjeska), Fahrudin Melić (Gorenje, Slovenija) i Marko Lasica (Kangas, Španija), pivoti Mladen Rakčević (Metalurg, Makedonija) i Nemanja Grbović (Lovćen), te bekovi Vladimir Osmajić (Kopar, Slovenija), Vasko Ševaljević (San Antonio, Španija), Draško Mrvaljević (Gepingen, Njemačka), Žarko Pejović (Antekera, Španija), Stevan Vujović (Vardar, Makedonija), Zoran Roganović (Lund, Švedska), Žarko Marković (Metalurg, Makedonija), Marko Drašković (Lovćen), Marko Simović (Vardar, Makedonija), kao i tek oporavljeni Mirko Milašević (Arau, Švajcarska).

On mijenja povrijeđenog desnog beka francuskog Vernona, Dušana Tomića, koji je posljednji meč za Crnu Goru odigrao 28. oktobra 2009. godine.

Bonus video: