Za ovjeru glavne runde

"Mislim da nas čeka težak posao, dobro znamo protiv kakve ekipe igramo i ne smijemo da se opustimo, jer one igraju u istom ritmu svih 60 minuta", kaže Radmila Miljanić.
0 komentar(a)
Radmila Miljanić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Radmila Miljanić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.10.2011. 07:58h

Praktično je sve oko prolaska u glavnu rundu Lige šampiona završeno, ali potrebna je još jedna pobjeda da bi sve bilo i teoretski završeno. Prva prilika rukometašicama Budućnosti pruža se danas, u gradu za koji svi Norvežani, odakle god da su, bez ikakve zavisti kažu da je najljepši grad u zemlji fjordova - Trondhajmu.

Rival je Bjasen, a ako je suditi po meču koji je odigran prije 20 dana u „Morači”, tim Dragana Adžića je apsolutni favorit - Budućnost je tada razbila vicešampiona zemlje koja je olimpijski i evropski prvak, a razlika je mogla da bude mnogo veća od konačnih plus 10 (28:18). Ovog puta će, ipak, biti neka druga priča, jer Skandinavke žele osvetu...

"Ne smijemo da se opustimo, jer igramo na njihovom terenu. Bjasen sigurno nije pokazao sve što zna u „Morači”. Sada igra pred svojom publikom, što je svakako veći motiv. I same znamo da moramo da damo sve od sebe da bismo došle do željenog rezultata. Naravno, nismo došle da izgubimo, ali ne možemo da pričamo o pobjedi sve dok se ne završi utakmica", kaže Radmila Miljanić.

Desno krilo „plavih” smatra da ozbiljnost, kao i do sada, mora da bude na nivou.

"Kao i u svakoj utakmici, moramo da budemo fokusirane i skoncetrisane na svaki detalj igre. Mislim da ključ uspjeha leži u odbrani, ali isto tako treba da imamo strpljiv napad i da budemo fokusirane na sprečavanje kontri i polukontri, što je njihovo najjače oružje".

U prvom meču lagano ste stigle do pobjede, hoće li tako biti i danas ili vas čeka teži posao?

"U tu utakmicu smo, prije svega, ušle kako je trebalo i nametnule naš ritam, što je poremetilo Bjasen. Mislim da nas čeka težak posao, dobro znamo protiv kakve ekipe igramo i ne smijemo da se opustimo, jer one igraju u istom ritmu svih 60 minuta".

Očekuješ li da će Budućnost igrati bolje u napadu nego na prethodnim utakmicama?

"Mislim da je najbitnije da se bavimo odbranom, jer i sa ovakvim napadom imamo tri pobjede, što automatski znači da je bitnija defanziva od napada. Mislim da nismo u pravoj formi što se tiče napada, ali radimo na tome i nadam se da će se brzo kockice složiti i u tom segmentu igre - zaključila je Miljanićeva.

Meč u Trondhajmu počinje u 16.15 časova, dok je duel Tiringera i Midtjilanda zakazan za sjutra.

Bonus video: