Neka bude kao u Lublinu

"Trijumfom nad Poljskom bile bismo korak bliže Evropskom prvenstvu, ali moramo da shvatimo da nam neće biti nimalo lako", kaže Katarina Bulatović za "Vijesti".
94 pregleda 0 komentar(a)
kaca b_1, Foto: Z. ĐURIĆ
kaca b_1, Foto: Z. ĐURIĆ
Ažurirano: 22.10.2011. 06:28h

Dva dana prije početka, na sajtu Rukometnog saveza Rusije pojavila se detaljna analiza kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rukometašica. Kada je u pitanju grupa 3, dilema nije bilo - navedeno je „da su Crna Gora i Rusija sigurni putnici u Holandiju”, a da „Poljska i Velika Britanija nemaju nikakvu šansu”.

Da je ostrvska selekcija daleko iza „crvenih” znalo se odavno, a potpuno je potvrđeno i u srijedu u Herceg Novom. Zna se da je tim Dragana Adžića jači i od Poljske, pokazao je to uostalom u kvalifikacijama za prethodni šampionat Starog kontinenta, ali to mora da dokaže i danas - Bojana Popović i drugarice će u Hožuvu, jednom od 13 gradova u neposrednoj blizini Katovica, tražiti pobjedu kojom bi praktično osigurale jedno od prva dva mjesta u grupi.

Zanimljivo, Crna Gora je u Poljskoj gostovala prije dvije godine i sedam dana, i u Lublinu slavila 31:21. Neka i danas bude tako...

"Pobjeda bi nam bila jako bitna, kao i ona protiv Tiringera, koja nam je otvorila sve puteve u Ligi šampiona. Trijumfom nad Poljskom bile bismo korak bliže Evropskom prvenstvu, ali moramo da shvatimo da nam neće biti nimalo lako. Ako olako uđemo u meč, imaćemo dosta problema, jer Poljska nije ekipa koju smijemo da potcijenimo. Uzgred, ovaj meč će nam mnogo značiti u pripremi za Svjetsko prvenstvo, jer ćemo i u Brazilu sigurno imati takvih ekipa kao što je Poljska", kaže Katarina Bulatović.

Da li ste upoznale rivala?

"Imamo dosta materijala, dobro smo se spremile. Ekipa je potpuno drugačija od one koja je ranije igrala sa Crnom Gorom, sve su neke druge djevojke, ostale su samo možda dvije iskusnije igračice. Nismo imale napornu utakmicu sa Velikom Britanijom, za razliku od njih koje su imale težak meč sa Rusijom, tako da ne možemo da se žalimo na umor".

Koja je najveća snaga Poljske?

"U tom timu je dosta dobrih igračica, a polukontre su najjače oružje. Imaju dobre bekove šutere, tako da će nam zadatak u odbrani biti dosta težak. Ako to dobro odradimo, pomoći ćemo našim golmanima, a i moći ćemo da dođemo do lakih golova", zaključila je Katarina Bulatović.

U drugom meču grupe 3, Velika Britanija dočekuje Rusiju.

Bonus video: