Preminuo Iztok Puc

Puc je preminuo u noći između srijede i četvrtka u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je izgubio tešku bitku sa zloćudnom bolesti, koja je napala jetru i pluća
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2011. 11:00h

Legendarni rukometaš Iztok Puc preminuo je u 46. godini nakon kratke, ali teške bolesti.

Puc je preminuo u noći između srijede i četvrtka u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je izgubio tešku bitku sa rakom.

Sa zloćudnom bolesti, koja je napala jetru i pluća, borio se posljednjih nekoliko mjeseci u svom domu na Floridi. Prošle sedmice stanje mu se malo poboljšalo, ali se naglo pogoršalo i nije mu bilo spasa.

Puc je rođen u Slovenj Gradecu 14. septembra 1966. godine, a sa reprezentacijom SFRJ osvojio je bronzu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

Nakon raspada SFRJ, odlučio je da nastupa za Hrvatsku, sa kojom je 1996. bio olimpijski prvak u Atlanti. Četiri godine kasnije zaigrao je za Sloveniju.

Čuveni lijevi bek je preminuo samo dva dana prije utakmice Zagreba, sa kojim je dva puta bio evropski prvak, i Barselone u Ligi šampiona, čiji prihod od prodaje ulaznica je bio namijenjen njegovom liječenju.

Za 5. novembar bio je planiran i susret između hrvatske reprezentacije iz 1996. i slovenačke selekcije iz 2000. u dvorani u Laškom, ali je sve to bilo kasno.

Jedini rukometaš u istoriji koji je na Olimpijskim Igrama igrao sa tri različite reprezentacije izgubio je najvažniju bitku u životu...

Bonus video: