Uigravanje za Poljsku

Kao što sam uvijek govorila, ako utakmici priđemo maksimalno ozbiljno i motivisano sve zavisi od nas, bez obzira na to ko je na drugoj strani terena", kaže Jovanka Radičević.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2011. 22:13h

Kada učesnik Olimpijskih igara gostuje timu koji čeka dug put da se domogne najveće svjetske smotre sportista, reklo bi se da domaćin nema previše šansi.

Ali, ako se zna da je taj gost zapravo organizator Igara (Velika Britanija), a da se sport zove rukomet, jasno je da ekipa koja ga dočekuje ima mnogo više šansi da trijumfuje. Ta konstatacija se pogotovo odnosi na Crnu Goru, zvanično šestu selekciju Starog kontinenta i kandidata za medalje i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i OI u Londonu.

Zaista, čak ni čudo ne može da spriječi izabranice Dragana Adžića da kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Holandiji počnu pobjedom. Meč u kojem je pobjednik odavno poznat igra se sjutra veče (18 časova) u dvorani u Igalu.

"Favoriti smo, iako još ne znamo ništa o protivniku. Kao što sam uvijek govorila, ako utakmici priđemo maksimalno ozbiljno i motivisano sve zavisi od nas, bez obzira na to ko je na drugoj strani terena", kaže Jovanka Radičević.

Mnogo ozbiljniji zadatak „crvene“ čeka u subotu u Poljskoj. Jeste da je Crna Gora u kvalifikacijama za prethodni šampionat Starog kontinenta bila mnogo bolja (u Lublinu bilo 31:21), ali opuštanja nema.

"Znamo da je Poljska jača nego prošle godine, zato će biti neophodna prava koncentracija za taj meč. Iskreno, očekujem obje pobjede, jer smo svjesne koliko bi nam to značilo".

Kakav je osjećaj što si opet u Crnoj Gori?

"Odličan, naravno. Srećna sam uvijek kada sam među svojima, sa porodicom i saigračicama, a još je i poseban osjećaj kada se igra za svoju zemlju", zaključila je Radičevićeva, koja je ovog ljeta prešla u Đer.

Bonus video: