Lovćen ubjedljiv protiv Izviđača

To je treća pobjeda izabranika Pera Miloševića, nakon uspjeha protiv Crvene zvezde i Borca.
0 komentar(a)
Marko Drašković, Foto: Savo Prelević
Marko Drašković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.10.2011. 19:05h

Rukometaši Lovćena upisali su večeras i treću pobjedu u SEHA ligi, i to ubjedljivu, savladavši bosansko-hercegovački Izviđač 27:19, u utakmici 6. kola.

To je treća pobjeda izabranika Pera Miloševića, nakon uspjeha protiv Crvene zvezde i Borca. Cetinjani su poraženi od Zagreba, Vardara i slovačkog Tatrana.

Gosti su jedino poveli 1:0, i to je bilo sve vrijedno pažnje što je Izviđač uradio na ovom meču. Izabranici Pera Miloševića, i pored vidljivog umora, koji je na njima ostavila utakmica protiv Zagreba, bili su suviše jak protivnik za Izviđač.

U prvom poluvremenu sve je funkcionisalo u redovima “crvenih”, napad i odbrana, a na golu je odličan bio Simić.

"Pribojavao sam se dugog puta do Zagreba i nazad, ali sve je dobro ispalo. Izviđač je mlada, perspektivna i kvalitena ekipa, i očigledno da je utakmica protiv Vardara na njih ostavila traga, što smo iskoristili. Odbrana je funkcionisala odlično u svim elementima, u napadu smo bili strpljivi, i to je dalo rezultata. Ipak, desilo se ono čega sam se pribojavao, pad na početku drugog poluvremena, nekoliko tehničkih grešaka. To više ne smije da nam se dešava. Ipak, moram da budem zadovoljan svojom ekipom, i mislim da niko na početku regionalne lige nije očekivao da ćemo do sada već imati tri pobjede", kazao je Milošević.

Rukometaši Lovćena su drugo poluvrijeme, izgleda, uljuljkani velikom prednošću, pa su gosti to iskoristili i serijom 4:0 smanjili zaostatak na pet razlike. Ipak, Lovćen se brzo opet vratio u igru, pa je u u 55. minutu vodio i rekordnih 12 razlike (26:14).

"Čestitam Lovćenu na zasluženoj pobjedi. Mi smo mlada ekipa, i definitivno je da ne možemo izdržati tempo u kojem se igraju tri utakmice nedjeljno. Imali smo u subotu tešku utakmicu protiv Vardara. Momci su se istrošlili, dali svoj maksimum i dobili Vardar, ali nijesmo uspjeli da se pripremimo za potpuno drugačiji stil igre koji je pružio Lovćen. Idemo dalje, nama i onako ova liga služi da se kalimo", kazao je trener Izviđača Zdenko Grbavac.

Posljednjih pet minuta meča, Milošević je pružio šansu i mlađim igračima, koji su znalački i sa dosta srčanosti, sačuvali već stečenu prednost.

"U prvom poluvremenu ispoštovali smo sve dogovoreno iz svlačionice i odigrali odlično. Međutim, u nastavku smo smanjili tempo igre, gosti su napravili seriju od 4:0, što je dovelo do situacije da nam se Izviđač primakne golovima. To ne smijemo više sebi dozvoliti, da nam se dešava", kazao je Marko Jovetić, sredjnji bek Cetinjana.

Sjenku na pobjedu Lovćena bacila je povreda mladog beka Vuka Latkovića. Naime, na zagrijavanju u poluvremenu, Latkovića je neko od saigrača pogodio slučajno loptom u glavu, a od saline udara dobio je potres mozga. Odveden je odmah u bolnicu na Cetinju, gdje je zadržan, jer je imao “rupe” u sjećanju, a zatim su ga ljudi iz stručnog štaba odveli u Podgoricu na skener.

Lovćen – Izviđač 27:19 (17:8)

Cetinje - Sportski centar “Lovćen”. Gledaoca: 500. Sudije: Kolevski i Krkacev (Makedonija). Sedmerci: Lovćen 3 (2), Izviđač 2 (0). Isključenja: Lovćen 14, Izviđač 2 minuta.

Lovćen: Simić (15 odbrana i dva sedmerca), Abramović (3 odbrane), Lipovina, Jovetić 3, Kaluđerović 1, I. Marković 5 (2), F. Popović 1, Pejović 1, Drašković 6, Radović 1, M. Popović 1, Latković, Perišić 2, Lasica 1, Grbović 5, N. Marković.

Izviđač: Burić (devet odbrana), Tolić (dvije odbrane), Milićević 3, Milaš 1, Malinović 4, Zeljić 3, Bošnjak, Grbavac 1, Burić 1, Boras 3, Vegar, Ilić 2, Džeba 1, Tomić.

Bonus video: