Iz Budućnosti 12, iz inostranstva šest

Na spisku selektora Dragana Adžića, uz 12 djevojaka iz Budućnosti, nalaze se četiri internacionalke iz Mađarske, te po jedna iz Rumunije i Španije
62 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Rukometašice Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.10.2011. 17:04h

Otkada je odigrala prvu zvaničnu utakmicu, rukometna reprezentacija Crne Gore rijetko kada je imala toliko igračica iz inostranstva - na spisku selektora Dragana Adžića, uz 12 djevojaka iz Budućnosti, nalaze se četiri internacionalke iz Mađarske, te po jedna iz Rumunije i Španije.

Listu predvode igračice koje su ovog ljeta otišle iz Budućnosti - desno krilo Đera Jovanka Radičević i lijevi bek Olkima Marija Jovanović.

Uz njih, tu su još tri djevojke koje trenutno žive u Mađarskoj - lijevi bek Sandra Nikčević (Alkoa), pivot Sara Vukčević (Erd) i desni bek Jasna Tošković (Bekeščaba), te Mirjana Milenković, koja je od ove sezone na golu vicešampiona Evrope Ićaka.

„Crvene” se večeras okupljaju u „Morači”, a ujutro u 9 časova će odraditi prvi trening. U 14 sati putuju u Herceg Novi, gdje već sjutra (18) igraju prvu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012.

Rival je potpuni autsajder, selekcija Velike Britanije, pa će Adžić imati priliku da dosta kombinuje.

U subotu bi već mogle da se riješe sve dileme oko plasmana na šampionat Starog kontinenta - ukoliko u Horzovu savladaju Poljsku, koju su oduvale u kvalifikacijama za prethodno Evropsko prvenstvo (31:21 i 35:32), Bojana Popović i saigračice bi bile nadomak Holandije.

Spisak

Golmani

Sonja Barjaktarović

Marina Vukčević

Mirjana Milenković

Bekovi

Bojana Popović

Ana Radović

Milena Knežević

Anđela Bulatović

Katarina Bulatović

Ivana Božović

Marija Jovanović

Sandra Nikčević

Jasna Tošković

Krila

Jovanka Radičević

Maja Savić

Majda Mehmedović

Radmila Miljanić

Pivoti

Ana Đokić

Sara Vukčević

Bonus video: