Test moći: Budućnost sjutra protiv Midtjilanda

"Protiv njih će nam biti najteže, moraćemo da budemo koncentrisane od prvog do posljednjeg minuta, jer one igraju do kraja, bez obzira na rezultat", kaže Anđela Bulatović.
50 pregleda 0 komentar(a)
Dragana Cvijić, Foto: Vesko Belojević
Dragana Cvijić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 15.10.2011. 22:27h

Kada je održan žrijeb za Ligu šampiona, bilo je jasno da je rukometašicama Budućnosti otvoren put ka drugoj fazi. Koliko god se Podgoričanke trudile da o tome ne razmišljaju nakon samo dvije utakmice, jasno je da su pobjede nad Tiringerom u Erfurtu i Bjasenom u „Morači” praktično osigurale mjesto među osam najboljih ekipa Starog kontinenta.

Ali, tek sjutra veče (19.30 časova) će se vidjeti prava snaga renoviranog tima Dragana Adžića - u Podgoricu stiže danski prvak Midtjiland, koji predvodi najkorisnija igračica posljednjeg Evropskog prvenstva, gorostasna Šveđanka Linea Torstenson, visoka čak 190 centimetara. Ukoliko pobijede, „plave” će već moći da razmišljaju o prvom mjestu u grupi A, koje donosi lakše rivale u glavnoj rundi...

"Midtjiland ima jako dobru ekipu, odlične rukometašice i igra brz rukomet. Bekove su veoma kvalitetni, uvijek napadaju gol i sarađuju sa pivotima. Krila su brza i agresivna, najveći broj pogodaka daju iz kontri, a na golu je njemačka reprezentativka. Ali, ako odigramo odbranu kao protiv Bjasena i ukoliko napad bude malo smireniji, sa više traženja izglednije pozicije za šut, mislim da neće biti problema oko rezultata", kaže Anđela Bulatović.

Je li Midtjiland bolji od prethodnih rivala u grupi?

"Mislim da je to trenutno najjača ekipa u našoj grupi. Protiv njih će nam biti najteže, moraćemo da budemo koncentrisane od prvog do posljednjeg minuta, jer one igraju do kraja, bez obzira na rezultat".

Kada kažeš najjača, misliš li da je bolja i od Budućnosti?

"Pa, nije bolja od Budućnosti", zaključila je Anđela Bulatović.

Korpulentna kružna napadačica Dragana Cvijić napominje da je prednost Budućnosti što igra pred sjajnim navijačima.

"Spremile smo se da spriječimo njihove kontre, koje veoma dobro „vuku”. Radile smo dosta i na napadu, koji protiv Bjasena nije bio dobar koliko smo očekivale. Tada nas je odbrana dovela do pobjede, što mi je mnogo draže nego da smo igrale dobro samo u napadu", naglasila je 21-godišnja reprezentativka Srbije.

Bjasen savladao Tiringer

Bjasen je upisao prvu pobjedu, Tiringer je ostao na nuli - Norvežanke su na svom terenu savladale Njemice sa 23:22 (13:17) i pobjegle sa začelja grupe A.

U derbiju večeri, u duelu dva posljednja vicešampiona Evrope, Olkim je u Španiji savladao Ićako sa 25:22. U gostujućem timu Marija Jovanović je postigla dva gola.

Ostali rezultati

Grupa B

Viborg - Podravka 27:27 (12:14)

Sjutra

Larvik - Krim (14.15)

Grupa C

Sjutra

Randers - Mec (16.50)

Odloženo

Hipobanka - Đer (9. novembar)

Grupa D

Ićako - Olkim 22:25 (12:10)

Sjutra

Buksteuder - Dinamo Volgograd (20.30)

Bonus video: