Nekse, ipak, prejak za Sutjesku

U prvom meču 2. kola Kupa EHF, rukometaši Sutjeske su kao "domaćin"i u Našicama poraženi od Neksea 29:21
0 komentar(a)
Bogdan Nikolić, Foto: Savo Prelević
Bogdan Nikolić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.10.2011. 22:22h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Ništa od iznenađenja - u prvom meču 2. kola Kupa EHF, rukometaši Sutjeske su kao "domaćin"i u Našicama poraženi od Neksea 29:21. Protivnik je dokazao da je u ovom trenutku znatno brži, jači i konkretniji...

Sutjeska je otvorila utakmicu golom Stefana Čizmovića u 1. minutu. Čvrstom odbranom na startu utakmice Nikšićani su, čini se, iznenadili izabranike Kasima Kamenice, jer su vodili 2:0, a pri tom rezultatu Pivac je odbranio sedmerac Čizmoviću.

Ispostavilo se da je to bio uvod u dominaciju Neksea, koji je brzim golovima razbio koncepciju Nikšićana i već u 12. minutu poveo 7:3. Snažan protivnik tačno je znao šta hoće, pa je u 20. minutu na semaforu stajalo 5:12.

"Nekse je izuzetno jak. Ima dobru rotaciju, tako da može da igra na visokom nivou cijeli meč. Trudili smo se da pariramo koliko je to moguće i mislim da smo imali periode dobre igre. Nadam se da ćemo u drugom meču pružiti jači otpor", kazao je trener Sutjeske Zoran Kastratović.

Hrvati su i u nastavku kontrolisali situaciju na terenu, a situaciju sa dva igrača više odlično su iskoristili da u 48. minutu steknu plus 10 (24:14). Bogdan Nikolić i drugovi smanjili su na 25:19, ali je na kraju bilo minus osam...

"S obzirom na to da smo u posljednje vrijeme imali četiri gostovanja u Regionalnoj ligi, nismo imali posebnih imperativa osim pobjede, kojom smo praktično ovjerili prolaz u 3. kolo. Bilo nam je važno da odbrana funkcioniše na ozbiljan način. Sutjeska je pokazala da je korektan protivnik, koji zna da igra.Mi smo, međutim, po konstituciji jači i viši, što je evidentno", istakao je Kamenica, koji je bio selektor Crne Gore.

Revanš se igra sjutra veče, takođe u 19 časova.

Nikšićani zadovoljni prijemom

Našice, najuređeniji mali grad (17.000 stanovnika) u kontinentalnom dijelu Hrvatske, ističe se atraktivnostima i znamenostima, a Orahovačko jezero nekoliko kilometara od grada dodatno uljepšava sliku o prirodnim ljepotama. Kako kažu ljubazni domaćini, ljeti je veoma posvećeno, budući da je jedino kupalište koje je omeđeno brežuljcima i šumama, a ujedno se nalazi u podnožju arheološkog nalazišta Ružica grad.

Direktor Sutjeske Božidar Mušikić zadovoljan je prijemom i odnosom ljudi iz rukometnog kluba Nekse.

"Dugujemo veliku zahvalnost našim domaćinima. Mislim da ćemo imati priliku da im na najbolji mogući način uzvratimo u Nikšiću. Vidljivo je da smo došli u goste ozbiljnom i organizovanom klubu", kazao je Mušikić

Sutjeska - Nekse 21:29 (10:16)

Našice - Dvorana „Kralj Tomislav“. Gledalaca: 500. Sudije: Kouz i Žoba (Ukrajina). Sedmerci: Sutjeska 1 (0), Nekse 6 (5). Isključenja: Sutjeska 10, Nekse 6 minuta.

Sutjeska: Rajković (osam odbrana i sedmerac), Jocović (četiri odbrane), Bojanić, Bulajić 2, Blagojević, Blečić 1, Kaluđerović, Šekarić, Ašanin, Majić 4, Đođić 3, Vučković 2, Trifunović, Nikolić 4, Čizmović 2, Nikitović 3.

Nekse: P. Lelić (sedam odbrana), Pivac (sedam odbrana i sedmerac), Kozina 1, Mataija 5 (1), Eter 3 (2), F. Lelić 1, Mrđenović 2, Jaman 2 (1), Varvodić 2, Kedžo 1, Markotić, Slišković 3 (1), Obad 2, Kević 2, Vešligaj, Velić 6.

Bonus video: