Budućnost želi pobjedu protiv Bjasena

"Nama je cilj da ih što više umaramo, da igramo što bolje odbranu i da im napad što duže traje, jer se u tom slučaju ne snalaze najbolje",ističe Maja Savić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2011. 12:03h

Pobjeda u Njemačkoj je arhivirana, u mislima je samo nedjeljni okršaj sa Bjasenom. Jer, trijumf u „Morači” značio bi mnogo - u slučaju da upišu dva nova boda, rukometašice Budućnosti bi već poslije dva kola stigle na korak od druge runde Lige šampiona i mogle polako da misle o snu, Svjetskom prvenstvu u Brazilu...

Bez obzira na to što je Bjasen u 1. kolu poražen na svom terenu od Midtjilanda, bez obzira na to što je do najkvalitetnijeg evropskog takmičenja stigao kroz kvalifikacije, Dragan Adžić i njegove izabranice pozivaju na oprez. Zbog jednog sasvim razumljivog razloga - Bjasen je predstavnik norveške škole rukometa, koja nikako ne leži „plavima”.

Uostalom, četiri igračice tog tima (Tonje Nestvold, Kamila Herem, Ida Alštad i Mari-Kristin Molid) osvojile su zlato na decembarskom Evropskom prvenstvu.

"Igramo protiv predstavnika najjače rukometne nacije u posljednjoj deceniji. Četiri reprezentativke Norveške su u ovom sastavu, koji zavrjeđuje našu pažnju. Dvije najbolje igračice Bjasena su na desnom i srednjem beku, a najopasniji šuter je na lijevom beku. Norvešku školu rukometa krasi to što se njihove ekipe ne predaju od prvog do posljednjeg minuta. Nama je cilj da ih što više umaramo, da igramo što bolje odbranu i da im napad što duže traje, jer se u tom slučaju ne snalaze najbolje. Postižu dosta golova iz kontri, to je njihov stil igre",ističe Maja Savić.

Legendarna rukometašica se ovog ljeta vratila u Budućnost da pokuša da uradi nešto što joj je dva puta uspjelo dok je nosila dres Slagelsea - da osvoji Ligu šampiona. Opet će igrati pred „varvarima”, koji su je u posljednje tri godine stalno gledali, ali dva puta kao igračicu Kopenhagena, a jednom Viborga.

"Jako sam srećna što ću opet igrati u „Morači”. Ovo je moja posljednja sezona u karijeri i želim da je završim na najbolji mogući način. Normalno da postoji psihološki pritisak, ali u pozitivnom smislu, jer želim da meč što prije počne", zaključilo je 35-godišnje lijevo krilo.

Da Podgoričanke veoma ozbiljno shvataju meč sa Bjasenom, govore i riječi Ane Đokić.

"Dovoljno je reći da se sastajemo sa norveškom školom rukometa. Protiv norveških ekipa ne postoji favorit, mada svi kažu da smo to mi. Ne volim da se to potencira, jer je uvijek teže igrati sa tom ulogom. Moramo, ipak, da budemo svjesne da nam dva boda iz Njemačke ništa neće značiti ako ne osvojimo još dva kući. Tako ulazimo u utakmicu, tako smo se spremale, tako i radimo i naravno to i očekujemo", poručuje pivot Budućnosti.

Budućnost u nekoliko posljednjih godina je igrala slabo protiv norveških ekipa, ima samo jednu pobjedu u šest utakmica (protiv Storhamara u Kupu pobjednika kupova). Da li ste naučile lekcije iz tih poraza?

"Mislim da jesmo, mada možemo da naučimo od Norvežanki još ponešto, kao što i one mogu od nas. Nadam se da ćemo sada pokazati da smo prošle to što smo morale da prođemo protiv norveške škole rukometa", zaključila je Đokićeva.

Bonus video: