Na Cetinju pala Zvezda, druga pobjeda Lovćena

Izabranici Pera Miloševića savladali su večeras na Cetinju ekipu Crvene zvezde 26:20 (13:8), u utakmici 4. kola regionalne lige.
83 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Grbović, Foto: Luka Zeković
Nemanja Grbović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.10.2011. 18:40h

Lovćen je sasvim zasluženo i ubjedljivo na Cetinju savladao Crvenu zvezdu, i tako upisao drugu pobjedu u SEHA ligi. Zvezda je zasjala samo prvih šest minuta, kada je napravila seriju od 3:0, i na trenutak zamislila cetinjsku publiku, ali to je bilo sve što su Beograđani pokazali. Izabranicima Pera Miloševića, trebalo je punih 6 minuta da postignu prvi gol, ali onda više nije bilo bojazni za Cetinjane. Prvo su i oni napravili seriju 3:0, a onda su i nastavili na „lome“ protivnika...

"Dobar ambijent, odlična i prava utakmica. Prošle nedjelje odradili smo mnogo jače treninge, a onda odmorili dva dana, i mislim da je to donijelo osvježenje mojim igračima. Pružili smo kvalitetenu odbranu, i pokazali fenomenalnu borbenost. Bilo je grešaka, ali ćemo u narednom periodu raditi na ispravljanju istih. Svi u klubu smo zadovoljni igrom momaka, i činjenicom da smo od četiri utakmice dobili dvije", kazao je Milošević.

Odbrana Lovćena funkcionisala je besprijekorno u prvih 30 minuta – Zvezda u napadu, jednostavno, nije imala rješenja za tandem Lasica - Grbović, čemu najbolje svjedoči podatak da su „crveno-bijeli“ u prvih 24 minuta postigli svega četiri gola! Pored odlične igre u odbrani, Grbović je pružio i izuzetnu partiju u napadu, tako da je sa 10 golova bio i najbolji strijelac utakmice. Beograđani su, sa druge strane, imali ogroman broj tehničkih grešaka, tako da Cetinjanima nije bilo teško da na odmor pođu sa pet golova prednosti.

"Zahvaljujem cetinjskoj publici na odličnom prijemu. Bilo mi je veoma lijepo igrati opet ovdje nakon toliko godina. Izgubili smo utakmicu jer smo pravili osnovne tehničke greške i to, koliko sam vodio evidenciju, šest grešaka za 12 minuta. Dešavale se da igraču lopta ispadne iz ruku...Stoji i to da na odbranu 3-2-1 nijesmo mogli igrati bez krila koja su nam povrijeđena, Dokića i Sudžuma. Ali, to naravno ne umanjuje pobjedu Lovćena, jer su momci igrali feonomenalno, i ja im na tome čestitam", kazao trener Crvene zvezde Igor Butulija, koji je krajem prošlog vijeka nosio dres Lovćena.

Lovćen je i u drugom poluvremenu ponovio igru iz prvih 30 minuta. Agresivna zona 3-2-1 nije dozvoljavala Zvezdi da se bez standardnih krila približi domaćinu, tako da su Cetinjani u jednom trenutku vodili i osam golova razlike (18:10).

U posljednjih nekoliko minuta Milošević je u igru uveo sve mlade igrače sa klupe, koji su sigurno priveli utakmicu do kraja.

"Možda nemamo dugačku klupu i velika rukometna imena kao ostale ekipe u ovoj regionalnoj ligi, ali siguran sam da smo po borbenosti na prvom mjestu. Uspjeli smo na ovoj utakmici i da prevaziđemo boljku koju smo imali u prethodne tri utakmice, da padnemo u posljednih 10 minuta. Ovog puta igrali smo dobro svih 60 minuta", riječi su golmana Nebojše Simića.

Lovćen u narednom kolu SEHA lige, za 14 dana, gostuje Zagrebu, prvom favoritu ovog takmičenja.

Lovćen – Crvena zvezda 26:20 (13:8)

Cetinje - Sportski centar Lovćen. Gledaoca: 1.000. Sudije: Knezović i Zovko (Bosna i Hercegovina). Sedmerci: Crvena zvezda 3 (2). Isključenja: Lovćen 8, Crvena zvezda 4 minuta.

Lovćen: Simić (šest odbrana), Abramović (tri odbrane i sedmerac), Jovetić 1, Kaluđerović 1, I. Marković 4, Stanković, F. Popović, Pejović 1, Drašković 1, Radović 3, M. Popović 2, Latković, Perišić 2, Lasica 1, Grbović 10, N. Marković.

Crvena zvezda: Ivanišević, Jeraj (pet odbrana), Kosanović (osam odbrana), Milošević, Pucelj, Pantelić, Nadoveza 4 (2), Pavić 2, Pušica 2, Ivančev 2, Šljivančanin, Ćirić, Anđelić 2, Blečić 3.

Bonus video: