Rezultat u Njemačkoj važniji od igre

„Znamo, naravno, da će biti jako teško, jer je ovo praktično prva utakmica ovog sastava”, kaže trener Dragan Adžić
0 komentar(a)
Katarina Bulatović i Klara Voltering, Foto: Vesko Belojević
Katarina Bulatović i Klara Voltering, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.10.2011. 21:59h

Od posljednje prave utakmice prošlo je pet i po mjeseci, za rukometašice Budućnosti praktično sjutra počinje nova sezona - u 1. kolu Lige šampiona, „plave” će u nedjelju u 15 časova gostovati debitantu, njemačkom prvaku Tiringeru.

Zbog velike razlike u iskustvu i rejtingu dva kluba, jasno je da uloga favorita pripada Budućnosti. To bi, međutim, trebalo da se dokaže na terenu, na kojem će Bojana Popović i drugarice morati da se oslone na klasu, jer je jasno da su daleko od prave forme.

„Odradili smo skoro 90 treninga i svakako da željno čekamo početak Lige šampiona, posebno zbog činjenice da nemamo domaću ligu. Znamo, naravno, da će biti jako teško, jer je ovo praktično prva utakmica ovog sastava”.

„Biće malo pritiska i opterećenja, posebno što nam je rival ekipa koja na svom terenu igra sa ogromnom energijom. Ali, mi smo tu da izvučemo maksimum iz prve utakmice i da na kraju prođemo grupu. Ne moramo, naravno, da upišemo svih šest pobjeda kao prošle sezone, samo da ispunimo cilj”, naglašava Dragan Adžić.

Trener Budućnosti je svjestan i činjenice da njegovom timu nedostaju pravi mečevi.

„Prijateljske utakmice su uvijek drugačije od zvaničnih, a ni dueli u Regionalnoj ligi ne mogu da imaju potreban naboj. Ovo nam je, praktično, prva prava utakmica u sezoni i mislim da će biti malo grešaka i tenzija na terenu, ali imamo kvalitet da to prevaziđemo i da pobijedimo, ne sa nekom sjajnom igrom”.

„Za razliku od drugih ekipa, koje moraju da se bave domaćim takmičenjima, imali smo dosta vremena da se pripremimo i mislim da će nam ta posvećenost taktici dati rezultat”.

• Koliko je ekipa uigrana, s obzirom na to da ima dosta novih igračica?

„To je proces, sigurno nijedna igračica koja je došla ne može 2. oktobra da bude u vrhunskoj formi. Sve, ipak, ide u pravom pravcu i vidi se da se nove djevojke osjećaju sve bolje. Kako bude odmicala Liga šampiona, one će polako početi da daju maksimum”, zaključio je Adžić.

Osim njemačkog prvaka, u Ligi šampiona će debitovati i jedna Njemica, ali u dresu Budućnosti - 28-godišnja čuvarka mreže Klara Voltering će u dresu najtrofejnijeg crnogorskog kluba odigrati prvi meč u eliti. Naravno, njeni savjeti o igri Tiringera mogu da budu od velike pomoći „plavima”.

„Igra će biti veoma brza, jer je to stil Tiringera. Mislim da smo spremne za to, a moram da kažem da sam ponosna što ću prvi meč u Ligi šampiona odigrati baš u Njemačkoj, i to još u dresu Budućnosti”, kaže Voltering.

• Očekujete li pobjedu?

„Da. Odlično poznajem Tiringer, to je veoma dobar tim, ali nekoliko igračica je povrijeđeno. Važno je da zaustavimo brzu igru rivala, ako budemo prave u odbrani, sve će nam biti mnogo lakše”, naglasila je njemačka reprezentativka.

Dijanu Jovetić muči koljeno

Budućnost je u Njemačku otputovala u kompletnom sastavu, ako se izuzmu duže povrijeđene Suzana Lazović i Jelena Marković.

Pitanje je, međutim, da li će zbog problema sa koljenom igrati Dijana Jovetić (eks Golubić), koja na poziciji desnog krila dijeli minutažu sa Radmilom Miljanić.

„Plave” su, inače, danas odradile prvi trening u Njemačkoj, jer su u petak zakasnile na zakazani termin - zbog gužve na autoputu, dionicu od frankfurtskog aerodroma do Erfurta, dugu 263 kilometra, prešle su za punih pet sati.

Midtjiland slavio u Norveškoj, Viborg srušio prvaka Evrope

U prvom meču grupe A, Midtjiland je savladao Bjasen usred Norveške. Rezultat je, međutim, potpuno atipičan, posebno za skandinavske ekipe - bivši Ikast je slavio sa 19:17!

U drugom skandinavskom okršaju, šampion Evrope iz 2010. je pregazio svog nasljednika - Viborg je savladao Larvik sa 34:28, a na poluvremenu je bilo čak 22:10.

Najefikasnija igračica utakmice sa 12 golova bila je švedska reprezentativka Izabel Gulden.

Rezultati

Grupa A:

Bjasen - Midtjiland 17:19 (8:11)

Nedjelja:

Tiringer - Budućnost (15)

Grupa B:

Viborg - Larvik 34:28 (22:10)

Nedjelja:

Podravka - Krim (15)

Grupa C:

Mec - Hipobanka 30:21 (16:10)

Nedjelja:

Randers - Đer (15)

Grupa D:

Dinamo Volgograd - Ićako 25:27 (11:14).

Petak:

Buksteuder - Olkim 20:24

Bonus video: