Mornar ili Sedmerac

Ko će naredne sezone od dva barska kluba igrati u elitnom rukometnom rangu, Mornar ili Sedmerac, biće poznato nakon sjutrašnjeg meča baraža koji se igra u „ Topolici“ od 18 časova.
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2011. 18:32h

Ko će naredne sezone od dva barska kluba igrati u elitnom rukometnom rangu, Mornar ili Sedmerac NB Plast, biće poznato nakon sjutrašnjeg meča baraža koji se igra u „ Topolici“ od 18 časova.

Stariji barski predstavnik je već nekoliko mjeseci suočen sa velikim problemima. Brojna zaostala potraživanja uticala su na osipanje igračkog kadra i dovela u pitanje mogućnost da se nekada najuspješniji sportski kolektiv u Baru uopšte i nadmeće u baraž meču sa talentovanom i poletnom ekipom Sedmerca. Prema riječima člana Upšravnog odbora Sava Nikezića, prošlogodišnji učesnik elite će, koliko je to u ovom trenutku moguće, spremno dočekati baraž i vjerovatno imati ekipu koja je kadra da se suprostavi rivalu.

"Izlišno je sada pričati o problemima sa kojima smo suočeni, sa finansijskim potraživanjima i dugovanjima prema igračima. Svi znaju da smo koliko je prvotimaca napustilo klub, a o trenažnom procesu koji uopšte nismo imali, ne treba trošiti riječi. Šta je, tu je. Čeka nas baraž meč, sedam-osam igrača se odazvalo našem pozivu da i pored svega nastupi, a siguran sam da ćemo imati ekipu koja je kadra da se suprostavi rivalu. Prepušteni smo samo sebi, i zaista veliku zahvalnost dugujemo rukometašima koji su i pored svih problema i dugovanja prihvatili poziv da nose dres Mornara i da brane grb kluba koji je bio sinonim za sport u Baru. Vjerujem u srce ovih momaka", kategoričan je Nikezić.

Na strani Mornara je iskustvo. Sedmerac se uzda u mladost i polet. Daleko od toga da je sve idealno u ekipi koja je u nižem rangu u prethodnoj sezoni pokazala da ima potencijal. Mnogi od darovitih rukometaša su tokom ljetnje sezone bili zauzeti poslovnim obavezama, kao i obavezama prema školi. Trener Stevo Nikočević ističe da je bilo malo vremena da mladu ekipu u saradnji sa kolegama iz stručnog štaba uigra na najbolji mogući način.

"Naš kvalitet leži u mladosti i želji za dokazivanjem, dok je na strani Mornara iskustvo koje je neophodno u ovakvim duelima, kada jedan meč određuje sve. Daleko od toga da smo u potpunosti spremni, jer smo svega dva ili tri treninga odradili u „ Topolici“ u kompletnom sastavu. Neće nas zavarati teška situacija u taboru našeg rivala, jer bez obzira na sve Mornar ima nekoliko igrača koji i bez trenažnog procesa mogu da odigraju na vrhunskom nivou. Očekujem uzbudljivu rukometnu predstavu, punu dvoranu i pobjedu tima koji je bolji u ovom trenutku", naglasio je Nikočević.

Treba istaći da će ovo biti i posljednji meč u ekipi Sedmerca za talentovanog Božidara Nikočevića koji će pojačati redove Partizana.

Rukometna javnost u Baru je podjeljena. Simpatije publike koja će sasvim sigurno ispuniti „ Topolicu“ su i na jednoj, ali i drugoj strani. Duel mladosti i iskustva donijeće dugo čekani odgovor na pitanje - ko će naredne sezone igrati u eliti.

Bonus video: