Kozlina: Ne zanima me Crna Gora

"U klub je stigao program priprema reprezentacije za naredni mjesec. Normalno je da me samo zanima igranje za reprezentaciju Slovenije", kazao je Kozlina
102 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2011. 10:10h

Miladin Kozlina nema namjeru da igra za crnogorsku rukometnu reprezentaciju. Lijevi bek skopskog Metalurga, dugogodišnji reprezentativac Slovenije, demantovao je informaciju da će u bliskoj budućnosti obući dres sa crnogorskom grbom.

"Ne, ne zanima ne igranje za Crnu Goru. U klub je stigao program priprema reprezentacije za naredni mjesec. Normalno je da me samo zanima igranje za reprezentaciju Slovenije. Kada bih odlučio drugačije, ne bi to tako uradio bez razgovora, naročito ne onako kako se piše i govori", kazao je Kozlina u izjavi za sajt slovenačke televizije.

Televizija Crne Gore je u nedjelju objavila informaciju da će Kozlina od naredne godine igrati za Crnu Goru, te da će se pojaviti na narednom okupljanju „crvenih“. RTCG je objavila da bi Kozlina pravo nastupa stekao iduće godine, te da za Sloveniju nije nastupao dvije i po godine.

Kozlina je, međutim, posljednji nastup za slovenačku selekciju imao 28. januara prošle godine, na Evropskom prvenstvu u Austriji, kada je protiv Španije postigao jedan gol. Od tada ga nije bilo na spisku prvo Noke Serdarušića, a potom i Borisa Denića.

"Ne znam da je neko iz Saveza zvanično razgovarao sa njim", kazao je prije dva dana za „Vijesti” generalni sekretar Rukometnog saveza Crne Gore Predrag Pavićević.

Bivši igrač Celja, sa kojim je 2004. godine osvojio Ligu šampiona, te njemačkog Gepingena za Sloveniju odigrao 107 mečeva i postigao 143 golova. Nalazi se na 18. listi po broju nastupa za svoju selekciju.

„Oni ne znaju ništa o tome, pa mi je teško da komentarišem navode crnogorskih medija“, dodao je 29-godišnji Kozlina za portal 24ur.com, tokom boravka u rodnom Celju, koje je posjetio tokom pauze zbog povrede meniskusa.

„Brzo se vraćam za Skoplje, gdje sam se odlično snašao“, zaključio je saigrač crnogorskih reprezentativaca u Metalurgu, Mladena Rakčevića i Žarka Markovića.

Bonus video: