Poraz Sutjeske u Sarajevu

Nakon neuspjeha protiv Izviđača i Metalurga, ekipa crnogorskog selektora Zorana Kastratovića večeras je u Sarajevu poražena od Bosne 30:24 (13:12).
86 pregleda 0 komentar(a)
Bosna - Sutjeska, Foto: Www.sportsport.ba
Bosna - Sutjeska, Foto: Www.sportsport.ba
Ažurirano: 24.09.2011. 18:17h

I poslije trećeg kola Sutjeska je bez bodova u Regionalnoj ligi - nakon neuspjeha protiv Izviđača i Metalurga, ekipa crnogorskog selektora Zorana Kastratovića sinoć je u Sarajevu poražena i od Bosne (30:24).

"S obzirom na probleme koje smo imali u protekla dva mjeseca, odigrali smo odlično, čak iznad svog nivoa. Svih 60 minuta bili držali smo rezultatski priključak. Ovo je, možda, naša najbolja partija ove sezone", istakao je Kastratović.

Bosna je bolje otvorila meč, u četvrtom minutu je vodila 3:0, ali je Sutjeska u 12. minutu izjednačila na 5:5. Do kraja poluvremena obje ekipe su se smjenjivale u vođstvu, ali je domaćin na odmoru imao gol prednosti.

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao „studentima“. Odličnom igrom u odbrani, uz nekoliko lakih golova iz kontri i polukontri, Bosna je serijom 5:0 u 39. minutu povela 18:12. Činilo se tada da je meč odlučen, ali su Nikšićani desetak minuta kasnije uspjeli da smanje na 18:19. Ipak, Bosna je dodala gas u posljednjih 10 minuta i na kraju stigla do sigurne pobjede...

"Utakmica je bila rezultatski vrlo zanimljiva. Mi ćemo tokom sezone imati oscilacija u igri, a SEHA liga je dobra iz razloga što je kvalitetnija od domaće lige, pa ćemo izbalansirati snagu. Najvažnije je da na kraju svake utakmice pobijedimo, jer je lakše pobjedom anulirati nedostatke u igri", kazao je trener Bosne Irfan Smailagić.

Bosna – Sutjeska 30:24 (13:12)

Sarajevo – Dvorana „Ramiz Salcin“, Gledalaca: oko 500 Sudije: Mošorinski i Pandžić (Srbija). Sedmerci: Bosna 5 (4), Sutjeska 2 (2), Isključenja: Bosna 10, Sutjeska 12 minuta

Bosna: Martinović (10 odbrana), Međić 6, Memić, Tojčić 3, Bašić, Čakić 5, Halilbegović 2, Raković 5, Vujadinović, Mujanović, Tatar (jedna odbrana), Arapović 2, Jusufović, Gorenac 1, Savić 2, Mesarić 4.

Sutjeska: Jocović, Čolaković 3, Blečić, Kaluđerović, Bulajić, Šekarić 1, Ašanin 4 , Đorđić 3, Rajković (12 odbrana), Vučković 1, Nikitović 2, Trifunović 1, Bojanić, Nikolić 4, Čizmović 6.

Bonus video: