Ranjeni lav je najopasniji

"U kratkom roku sam postao prvi golman, mada se to i očekivalo kada sam potpisao, iako sam zbog povrede mislio da će do toga doći nešto kasnije". kaže Stojanović za "Vijesti".
67 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2011. 09:58h

Nakon što je drugi put operisao leđa, koja mu već nekoliko godina stvaraju ogromne probleme, bilo je veliko pitanje kada će se Goran Stojanović vratiti na rukometne terene. Ali, uprava i stručni štab Rajn Nekar Levena, koji su ga doveli da „uskoči u patike” čuvenog Poljaka Slavomira Šmala, nisu mogli da čekaju - odmah su 34-godišnjeg Baranina „gurnuli u vatru”, a on je još jednom dokazao da je jedan od najboljih rukometnih golmana na svijetu.

Iako nije prošao pripreme, iako zbog velikih bolova mora stalno da pije ljekove, nekadašnji crnogorski reprezentativac je odmah pokazao kakva je klasa. U prva tri kola Bundes lige, tim iz Manhajma je upisao tri pobjede, između ostalih i protiv aktuelnog prvaka Hamburga, a Stojanović je bio jedna od najvažnijih karika.

Blistao je i na gostovanju Hanoveru, ali je u fenomenalnom golmanskom obračunu pobjeda, ipak, pripala članu šampionske generacije Lovćena Nenadu Puljezeviću (33:32). Ali, niko nije mogao ništa da zamjeri Stojanoviću, opet je bio fenomenalan i dokazao da ona stara, već izlizana fraza, njemu najbolje priliči - ranjeni lav je najopasniji. Navijači „lavova” iz Manhajma su brzo dobili novog idola, koji blista i pored nesnosnih bolova...

"Mučim se, bol je konstantan, ali pijem tablete, pa to nekako izdržavam. Otkad sam počeo da treniram branim non-stop. Tomas Svenson, koji je doveden kao moja zamjena dok se ne oporavim, sada se i ne „skida”, dok je Fric bio 20-ak minuta u igri protiv Balingena", raportira Stojanović za „Vijesti”.

Sezona za Rajn Nekar je počela loše, jer je u finalu kvalifikacionog turnira za ulazak u Ligu šampiona poražen nakon produžetaka od domaćeg Kjelcea (32:30). Stojanović se tek tada vratio na teren...

"Nesrećno smo izgubili tu utakmicu, ali ako je nešto dobro u tome, sada bar imamo šansu da u Kupu EHF osvojimo pehar. S druge strane, Bundes ligu smo odlično počeli i izuzetnom igrom dobili veliki Hamburg. Ali, samo tri dana nakon toga smo se opustili i izgubili u Hanoveru. To je svih ovih godina bila boljka Rajn Nekara, nadam se da ćemo to ispraviti".

• Kakve su ambicije kluba za ovu sezonu?

"Cilj je da budemo među tri najbolje ekipe u ligi, kako bismo se automatski kvalifikovali u Ligu šampiona. Rajn Nekaru je prošle godine falila jedna pobjeda za to, doživjeli su kiks baš protiv mog tadašnjeg kluba Gumerzbaha. Favoriti za titulu su Kil i Hamburg, a mi ćemo se za 3. mjesto boriti sa Flenzburgom i Berlinom".

U „SAP areni”, koja može da primi 14.500 gledalaca, „lavovi” će danas (15 časova, prenos na Arena sport 1) dočekati upravo Kil.

"Uloga favorita, svakako, pripada Kilu, koji je po mom mišljenju najbolji tim u Njemačkoj. Mi imamo problema, jer je Lijevski povrijeđen, a Bjelecki je bio bolestan i pitanje je koliko će moći da pomogne. Nadam se da će biti bar 10 hiljada gledalaca, jer zbog turbulencija u klubu, koje su nastale zbog odlaska prvog čovjeka kluba, duel sa Hamburgom je posmatalo svega 7.500 ljudi".

• Kako si primljen u novom klubu?

"Sve je sjajno. U kratkom roku sam postao prvi golman, mada se to i očekivalo kada sam potpisao, iako sam zbog povrede mislio da će do toga doći nešto kasnije. Imamo sve što nam treba, kada dođemo na trening ili utakmicu čeka nas spremna oprema. Imamo dva, a ponekad i tri fizioterapeuta na raspolaganju, svoju salu. Ma imamo sve što poželimo. S druge strane, postoji pritisak, ali se lako nosim sa njim, jer sam znao šta me čeka kada sam potpisao ugovor", kazao je Stojanović.

Operacija mi ništa nije pomogla, opet moram pod nož

Kada je izabran za selektora Crne Gore, Zoran Kastratović je rekao da će se čuti sa svim igračima koji su napustili nacionalni tim. Jedan od njih je i Stojanović...

"Čuo sam se sa Kastratovićem, ali nije bilo priče o povratku. Iskreno, sada gledam samo kako sebi da pomognem, jer stalno pijem ljekove protiv bolova i svaka utakmica koju propustim mi produžava karijeru - iskren je, kao i uvijek, bivši golman Mornara, Lovćena, Crvene zvezde, Gumerzbaha...

Ovog ljeta je drugi put operisao leđa, ali mu to ništa nije pomoglo.

"Tu operaciju kao da nisam ni radio, sve je isto kao prije nje. Moraću i treći put pod nož, ali na kraju sezone", zaključio je Stojanović.

Bonus video: