Vuja opet na Cetinju, Lovćen dočekuje Vardar

"Jedno je sigurno, ukoliko nam se pruži prilika da upišemo nova tri boda, sigurno je nećemo propustiti", kaže desni bek Lovćena Ivan Perišić.
117 pregleda 0 komentar(a)
Pero Milošević i Veselin Vujović, Foto: Zoran Đurić
Pero Milošević i Veselin Vujović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.09.2011. 22:17h

Sa Cetinja je krenuo u osvajanje svijeta, po mnogima postao najbolji rukometaš svih vremena, a sada se vraća u crnogorsku prijestonicu, ovog puta kao trener - Veselin Vujović sa skopskim Vardarom sjutra veče (18 časova) gostuje svom Lovćenu u 3. kolu SEHA lige.

Da ne bude da je to jedina simbolika, na klupi Lovćena sjedi Pero Milošević, sa kojim je popularni Vuja igrao u čuvenoj generaciji šabačke Metaloplastike, šampionu Evrope iz 1985. i 1986. godine. Dvojica najboljih crnogorskih trenera su, zanimljivo, i rotirala pozicije na klupi skopskog tima - Miloševića je krajem aprila naslijedio upravo Vujović, koji se tako vratio u klub iz glavnog grada Makedonije.

Kao što je poznato, Lovćen je oba dosadašnja meča u regionalnom takmičenju igrao pred svojim navijačima - ubjedljivo je izgubio od slovačkog Tatrana sa 37:25 i savladao Borac sa 31:30. Vardar je, sa druge strane, poražen u Banjaluci (37:29) i remizirao sa Bosnom u Skoplju (26:26).

Izabranici Pera Miloševića znaju da je Vardar veoma težak i nezgodan protivnik, ali se ipak nadaju da uz dobru igru i podršku publike, mogu da dođu do drugog trijumfa.

"Svjesni smo snage rivala koji nam dolazi. Ipak, znamo i naše mogućnosti, i ako budemo igrali našu igru, bez većih opterećenja, siguran sam da možemo da ponovimo uspjeh kao u prethodnom kolu. Vardar je jaka ekipa, ima individualno odlične igrače, i mislim da su se u SEHA ligi možda i najviše pojačali. Međutim, jedno je sigurno, ukoliko nam se pruži prilika da upišemo nova tri boda, sigurno je nećemo propustiti", kaže desni bek Lovćena Ivan Perišić.

Bonus video: