Sutjeska pala u nastavku

Rukometaši Sutjeske doživjeli su i drugi poraz u Regionalnoj ligi - Nikšićani su večeras u Nikšiću poraženi od skopskog Metalurga 28:22 (9:12).
0 komentar(a)
RK Sutjeska - Metalurg, Foto: Luka Zeković
RK Sutjeska - Metalurg, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.09.2011. 18:59h

Rukometaši Sutjeske nijesu uspjeli da naprave iznenađenje u 2. kolu Regionalne ige - izabranici Zorana Kastratovića dobro su parirali Metalurgu u prvom dijelu meča, kada su u svim elementima nadvisili protivnika. Ipak, gosti su nakon odmora čvrstom odbranom i kontrama neutralisali domaćina, koji nije imao rješenje za koncepciju Metalurga. Na kraju su Makedonci slavili 28:22.

“Mislim da smo odigrali dobro prvih 30 minuta. Imali smo potpunu kontrolu nad utakmicom, međutim, u nastavku nijesmo mogli da pariramo veoma organizovanom protivniku. Ipak, mogu reći da smo imali periode dobre igre, ali i da je pobijedio znatno bolji tim. Ne preostaje nam ništa drugo sem da nastavimo da radimo, kako bi se što bolje pripremili za preostale protivnike. Vidjeli ste da je Regionalna liga izuzetno kvalitetno takmičenje”, kazao je pivot domaćih Stefan Čizmović.

Nikšićani su odlično počeli meč i u 11. minutu imali čak pet golova prednosti (7:2). Borbenošću i disciplinom, Sutjeska nije dozvoljavala protivniku da olako postiže golove, dok je kontrama znalački kažnjavala greške izabranika Lina Červara. Kao plod takve igre stiglo je i visoko vođstvo u 21. minutu (11:5). Ipak, do odlaska na odmor Metalurg je prišao na 12:9.

U nastavku je gledana druga slika na terenu. Metalurg je prvo u 33. minutu izjednačio (12:12), a uskoro preko Georgievskog stigao i do prvog vođstva na meču. Od tog trenutka na terenu je praktično postojao jedan tim. Potpunu dominaciju gosti su potvrdili u 41. minutu, kada je na semaforu stajalo (18:13).

“Zadovoljan sam jer smo uspjeli da slavimo i ujedno da dobro startujemo. U prvom dijelu igrali smo loše, ali nakon što smo u nastavku prešli na odbranu 5-1, brzo smo se vratili u meč. Nastupili smo bez četiri igrača, što se osjetilo. Očekujem da ćemo u narednim utakmicama igrati sve bolje. Zahvalio bih se domaćinu na prijemu”, kazao je čuveni Lino Červar.

Sutjeska - Metalurg 22:28 (12:9)

Nikšić - Dvorana Sportskog centra.Gledalaca: 700. Sudije: Šatordžija i Pandžić (BiH). Sedmerci: Sutjeska 4 (3), Metalurg 5 (3). Isključenja: Sutjeska 18, Metalurg 10 minuta.

Sutjeska: Rajković (sedam odbrana), Jocović (četiri odbrane i dva sedmerca), Bulajić, Čolaković 1, Marušić, Blečić 2, Kaluđerović, Šekarić, Ašanin 2, Majić 8 (3), Đođić 4, Vučković, Đurđevac, Trifunović 1, Nikolić 2, Čizmović 2.

Metalurg: Stanić (pet odbrana i sedmerac), Rakčević 2, Levov, Dimovski, Mladenovski 1, Marković 8 (3), Georgievski 3, Manaskov 5, Markovski, Mojsoski 1, Stioliov 1, Angelov, Mitrevski, Stojančevski 5, Jonovski 1, Alušhovski 1.

Bonus video: