Sutjeska protiv Metalurga: Nada ipak postoji

"Metalurg je kvalitetna ekipa koja u svojim redovima ima reprezentativce Makedonije, Srbije i Slovenije. Svakako da su favoriti", kazao je trener Sutjeske Zoran Kastratović.
0 komentar(a)
RK Sutjeska, Foto: Boris Pejović
RK Sutjeska, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.09.2011. 08:28h

Rukometaši Sutjeske svoje prvo „vatreno“ krštenje u Regionalnoj ligi pred domaćom publikom isčekuju sa skromnim ambicijama.Naime, izabranici aktuelnog selektora Crne Gore Zorana Kastratovića, svjesni su da ih čeka nimalo lak zadatak protiv Metalurga, u čijim redovima igraju crnogorski reprezentativci Mladen Rakčević i Žarko Marković. Ipak, iako se radi o ozbiljnoj ekipe, gosti ne spadaju u red ekipa, koje mogu da naprave značajni rezultat u Evropi.

A nakon dobre igre protiv Izviđača u Ljubuškom, Sutjeska će pokušati da stigne do prvih bodova u novoformiranoj ligi.

"Metalurg je kvalitetna ekipa koja u svojim redovima ima reprezentativce Makedonije, Srbije i Slovenije. Svakako da su favoriti. Ako dodamo razliku u klubskim budzetima, mislim da je sve jasno. U prilog tome govori i njihov plasman u grupnu Ligu šampiona. Predvodi ih vrhunski strateg Lino Červar, što je još jedan od razloga da ih respektujemo. Znam da u ovom momentu imaju personalnih problema. Međutim, bez obzira na sve, očekujem da ćemo pružimo maksimum. Moramo dokazati da se i u Nikšiću igra dobar rukomet. Još u pripremi utakmice protiv Izviđača u Ljubuškom, jedan od ključnih igrača Radulović odlučio je da završi rukometnu karijeru. Svakako on je bio naš oslonac u odbrani i igrač koji nam je puno značio. Ipak, unaprijed se nećemo predati", kazao je trener Sutjeske Zoran Kastratović.

Jedan od glavnih aduta nikšićkih „plavo – bijelih“ je čuvar mreže Marko Rajković.

"Nesporno je da se radi o kvalitetnom protivniku. Međutim, imamo i mi svoje adute. Ako sprovedemo ono što smo radili na treninzima tokom nedelje, možemo ostvariti pozitivan rezultat. Očekujem da će ostali igrači nadomjestiti izostanak Radulovića u odbrani, odnosno da se to neće bitnije osjetiti. Moramo se skoncentrisati na zadatke koje nam trener postavi. Vjerujem da će publika doći u velikom broju i da će nam pružiti značajnu podršku", kazao je Rajković.

Za večerašnji meč sa Metalurgom, koji počinje u 19 časova, karte će se prodavati na šalterima Sportskog centra po simboličnoj cijeni od 1 eura.

Bonus video: