Rutinska pobjeda Budućnosti u Beogradu

Izabranice Dragana Adžića su večeras u Beogradu, u duelu nekadašnjih ljutih rivala iz velike Jugoslavije, rutinski savladale danas slabašni Radnički 36:23 (19:12).
0 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Www.handball.hu
ŽRK Budućnost, Foto: Www.handball.hu
Ažurirano: 13.09.2011. 18:17h

Rukometašice Budućnosti pobjedom su počele odbranu titule u Regionalnoj ligi – izabranice Dragana Adžića su večeras u Beogradu, u duelu nekadašnjih ljutih rivala iz velike Jugoslavije, rutinski savladale danas, ipak, slabašni Radnički sa 36:23, što je i bila najveća prednost na meču, koju su Podgoričanke imale i u 51. minutu (30:17).

U duelu neravnopravnih rivala Budućnost je meč počela sa postavom Sonja Barjaktarović na golu, na crti Dragana Cvijić, u bekovskoj liniji Bojana Popović, Ana Radović i Katarina Bulatović, te na krilima Maja Savić i Radmila Miljanić. Do odmora su u igru ulazile i Ana Đokić, Milena Knežević i Dijana Jovetić.

Radnički je parirao velikom favoritu do 10. minuta (6:6), u tom intervalu jednom, čak, i vodio (2:1), ali su “plavo-bijele” serijom 4:0 (Katarina Bulatović, Savić i dva puta Popović) otišle na “plus četiri” (10:6), i primorale legendu rukometa Svetlanu-Cecu Kitić da zatraži tajm-aut. Minut odmora nije promijenio odnos snaga, Budućnost je do kraja poluvremena “digla” prednost na sedam golova.

U nastavku je Adžić promiješao karte, pa su pored Đokićke drugo poluvrijeme počele Marina Vukčević na golu, u bekovskoj liniji Rumunka Adrijana Cakalie, Anđela Bulatović i Dijana Števin, te na krilima Majda Mehmedović i Jovetić, koju je u posljednjih 20 minuta zamijenila Željka Nikolić. Podgoričanke su u 34. minutu povele 10 razlike (22:12), i do kraja meča prednost nije padala ispod te razlike. Osim dva golmana, jedino se Radović nije upisala u listu strijelaca...

Budućnost naredni meč u Regionalnoj ligi u nedjelju u “Morači”, kada stiže Jagodina. U međuvremenu, Podgorićanke će sjutra i prekosjutra u Koprivnici odigrati dvije kontrolne utakmice sa Podravkom.

Radnički – Budućnost 23:36 (12:19)

Beograd – Dvorana: “Banjica”. Gledalaca: oko 500. Sudije: Andrić i Jakovljević (Srbija). Sedmerci: Radnički 4 (2), Budućnost 2 (1). Isključenja: Radnički 4, Budućnost 12 minuta.

Radnički: N. Kolundžić, Živković (pet odbrana), Pantić (pet odbrana), Đorđević, Milovanović, T. Kolundžić 4, Grbić 6, Blanuša, Cvetinović, Jovanović 1, Čović 5 (2), Garović 2, Kostić, Varda 1, Jović 4.

Budućnost: Barjaktarović (osam odbrana i sedmerac), Vukčević (šest odbana i sedmerac), Miljanić 1, Đokić 3, Radović, A. Bulatović 2, Nikolić 1, Savić 3, Jovetić 4, Popović 4, Cakalie 6 (1), K. Bulatović 6, Cvijić 1, Mehmedović 1, Števin 3, Knežević 1.

Bonus video: