Rutinska pobjeda Sutjeske

Nakon ubjedljive pobjede u Uroševcu (35:25), Nikšićani su i večeras u revanšu, pred svojim navijačima, bili bolji od kosovskog Kastriotija 30:27 (14:10).
76 pregleda 0 komentar(a)
RK Sutjeska, Foto: Boris Pejović
RK Sutjeska, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.09.2011. 18:57h

Rukometaši Sutjeske sa dvije pobjede plasirali su se u drugo kolo Kupa EHF - nakon ubjedljive pobjede u Uroševcu (35:25), Nikšićani su i večeras u revanšu, pred svojim navijačima, upisali rutinsku pobjedu protiv kosovskog Kastriotija.

Domaćin je u prvom poluvremenu kontrolisao i igru i rezultat, ali ne i u drugom, kada su skromni gosti u 45. minutu stigli do četiri gola prednosti 21:17. Ipak, Sutjeska su se na vrijeme probudila i za samo pet minuta stigla do rezultatskog egala, a odmah zatim i do vođstva.

"Zbog virusa koji je zahvatio ekipu nijesmo bili u mogućnosti da tokom nedelje odradimo treninge u kontinuitetu. Istina, pristup utakmici nije bio na nekom zavidnom nivou, što se vidi iz velikog broja promašenih zicera. Stvarali smo prilike, organizovali napad, ali je izostala realizacija. Nakon ubjedljive pobjede u Uroševcu, bilo je teško i naporno da motivišemo igrače koji su pružili u ovom trenutku maksimum", kazao je trener Sutjeske Zoran Kastratović.

"Protivnik nije u prvom dijelu želio da se nadigrava, a sudije su tolerisale jako dugačke napade, koje su realizovale zbog nedostatka koncentracije u našoj odbrani. Pobjeda je izuzetno važna i za nikšićki i za crnogorski rukomet, jer svaka dva boda osvojena u Evropi donose bodove za rejting. Čestitam igračima na uspjehu, a odbrani na dobroj igri u drugom poluvremenu", dodao je Kastratović.

Sutjeska će u drugom kolu igrati protiv hrvatskog Neksea, kojeg vodi bivši crnogorski selektor Kasim Kamenica.

Prvi meč igra se 8. ili 9. oktobra u Nikšiću, revanš je nedjelju dana kasnije u Hrvatskoj.

Sutjeska – Kastrioti 30:27 (14:10)

Nikšić - Dvorana Sportskog centra. Gledalaca: 300. Sudije: Konstantinos, Mihalidis (Grčka). Sedmerci: Sutjeska 4 (2) , Kastrioti 3 (1). Isključenja: Sutjeska 2, Kastrioti 4 minuta.

Sutjeska: Jocović (osam odbrana), Bojanić (tri odbrane), Nikitović, Marušić, Blečić 3, Bulajić, Šekarić 2, Ašanin, Majić 10 (1), Đođić 3, Vučković 3, Đurđevac, Radulović 3, Čizmović 4 (1), Nikolić 1, Blagojević 1.

Kastrioti: Dobroši (12 odbrana i sedmerac), K. Sila 4, Selmani, Bilsim 6, Trajkovski 2, Ibrahim, Dobroši 7 (1), S. Sahiti 1, M. Sahiti, B. Sila, Bega, Zaskoku 4, Bekiri 3.

Bonus video: