Radnički umjesto Partizana

"Nadam se da će se Partizan, ipak, predomisliti, ali ako ostane pri svom stavu, Radnički će biti 12. učesnik lige", kazao je za "Vijesti" Načevski, komesar SEHA lige.
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2011. 21:56h

Ako ne bude novih obrta, Regionalna liga startovaće, kako je i planirano, u subotu, potvrdio je večeras "Vijestima" Dragan Načevski, komesar SEHA lige. Od lige je odustao Partizan, a kako je najavio Načevski, mjesto "crno-bijelih" zauzeće drugi srpski klub.

"Nakon sastanka u Rukometnom savezu Srbije saopšteno je da će mjesto Partizana zauzeti Radnički iz Kragujevca. Nadam se da će se Partizan, ipak, predomisliti, ali ako ostane pri svom stavu, Radnički će biti 12. učesnik lige. Ostali igraju, liga, dakle, startuje u subotu, iako će neko mečevi biti odloženi zbog obaveza u Evropi, dok će Bosna meč prvog kola igrati iduće nedjelje", kazao je Načevski.

Načevski je najavio da će u utorak u Zagrebu biti održan novi sastanak predstavnika klubova, saveza i čelnika SEHA lige.

"Na tom sastanku će biti potpisan ugovor sa marketinškom agencijom Digitel, kojim agencija garantuje da će troškovi takmičenja biti finansijski pokriveni od 1. januara iduće godine", dodao je komesar SEHA lige.

Podsjećanja radi, na nedavnom sastanku u Zagrebu predstavnicima klubova je saopšteno je da agencija Digitel nije našla generalnog sponzora lige, koji će pokriti sve troškove takmičenja, iako se na to bila obavezala. Klubovima je ponuđeno da sami finansiraju sve troškove do kraja godine...

Partizan je zbog toga odustao, a juče je Rukometni savez Srbije zamrznuo članstvo u SEHA do rješavanja otvorenih pitanja, a sve zbog "novonastale situacije, otkazivanja sponzora, spuštanja kriterijuma, nedefinisanosti funkcionisanja organa lige, rizika od neželjenih događaja i šire situacije", navodi se u saopštenju iz RSS, koji je ostavio klubovima da odluče da li žele da učestvuju u ligi.

Bonus video: