Lovćen hoće, Sutjeska sjutra donosi odluku

"Mislim da je to dobro, i, kao što govorim od početka, jedina šansa da se podigne nivo rukometa i da krene naprijed”, kazao je za "Vijesti" Jovo Lagator, predsjednik Lovćena.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.09.2011. 22:00h

Na pet dana do početka muške Regionalne lige nije sasvim jasno da li će ovo takmičenje početi u predviđenom roku, da li će biti odlaganja, ili će, pak, doći do defiinitivnog otkazivanje lige, koja je od početne ideje do danas imala uspona i padova, mijenjala imena učesnika, brojčano stanje, sponzore, sjedište lige…

Na posljednjem sastanku u Zagrebu, prije pet dana, predstavnicima klubova saopšteno je da ovlašćena marketinška agencija Digitel nije našla generalnog sponzora, iako se na to bila obavezala. Klubovima je ponuđeno da sami finansiraju putovanja i sve troškove do početka iduće godine, kada bi navodno trebao biti potpisan ugovor sa generalnim sponzorom, kada bi se nadoknadila ta uložena sredstva.

Međutim, kao logično se postavlja pitanje ko klubovima uopšte može garantovati da će se troškovi i isplatiti. Koliko sva priča djeluje neozbiljno najbolje govori podatak da su klubovi sa aktuelnom problematikom upoznati samo desetak dana prije planiranog početka lige…

“I na tom sastanku u Zagrebu ja sam rekao da bi trebalo da se igra, bez obzira na nove komplikacije koje su neprijatne za svaki klub. Smatram da je svima interes da igraju Regionalnu ligu ne zbog sponzora, koji treba da nam olakša učešće u toj ligi. Ljudi koji vode takmičenje su ponudili garanciju da će od 1. januara snositi sve troškove, a da će, čak, refundirati i dio troškova do tada, ako uspiju završiti ugovore sa televizijama, sponzorima...S obzirom da su klubovi dosta ušli u troškove dovođenjem igrača, pojačali se, sad ne bi bilo dobro odustati od svega i propustiti tu priliku. Ipak, u budžetima klubova, čak i našem koji je sigurno među najmanjima u toj ligi, ako ne i najmanji, ta stavka putovanja za prvi dio sezone nije tako strašna", kaže za “Vijesti” predsjednik Lovćena Jovo Lagator.

Nakon što su saznali za novu situaciju, mnogo klubovi su počeli preispitivati svoju odluku o učešću. Crvena zvezda se još uvijek misli, Partizan je u srpskim medijima najavio da pod ovakvim uslovima neće učestvovati.

“Koliko sam čuo, Partizan i Crvena zvezda su promijenili prvobitni stav i prihvatili učešće, i mislim da je to dobro, i, kao što govorim od početka, jedina šansa da se podigne nivo rukometa i da krene naprijed”, dodao je Lagator, i kazao da vjeruje da će u subotu Lovćen ugostiti slovački Tatran.

Iako je danas bio posljednji dan da se potvrdi učešće u ligi, Sutjeska, naš drugi predstavnik, svoju odluku će, kako nam je kazao sportski direktor Božo Mušikić, donijeti sjutra, nakon sjednice Upravnog odbora kluba.

"Čuo sam se sa Gopcem, i produžen nam je rok do utorka do 12 časova", kazao je Mušikić “Vijestima”.

Gobac: Liga će krenuti u narednih 10 dana

Jedan od pokretača lige, potpredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac vjeruje da će Regionalna liga, ipak, startovati ove godine.

“Mislim da će sve biti u redu. Telekom Srbija je dao potvrdu da će preko Arena sport kanala prenositi ligu. Mislim da sve ide svojim tokom”, kazao je za “Vijesti” Gobac.

Da li ima neodlučnih klubova na današnji dan?

“Mislim da nema. A Sutjeska se mora što prije izjasniti, da bismo vidjeli da li da tražimo zamjenu za njih, pošto ima zainteresovanih klubova”.

Gobac je najavio da, možda, može doći do blagog pomjeranja starta, zbog kvalifikacija zbog evropskih kupova.

“Uostalom, vjerujem da će liga krenuti u narednih 10 dana – zaključio je Gobac, i dodao da očekuje da od Digitela stigne ponuda za finansiranje lige u narednih pet godina, koja će potom biti proslijeđena klubovima.

Lagator: Sačekaćemo Bakića

Već više od 10 dana sa Lovćenom trenira i crnogorski reprezentativac, desni bek Igor Bakić. Još uvijek, međutim, nije sigurno da će sljedeće sezone nositi dres Cetinjana.

“Bakić je tražio još malo vremena da odluči. Nije to previše vremena, mi ćemo ga sačekati, jer bi nam puno značio takav igrač. Bićemo strpljivi, nadamo se da će, ako ne nađe adekvatan angažman u inostranstvu, postati naš član možda već iduće nedjelje. Naravno, mi mu želimo da nađe bolje, jer Lovćen ne može da mu ponudi uslove kao inostrani klubovi”, kazao je Lagator.

Bonus video: