Rukometaši Partizana u istom hotelu sa navijačima AEK-a koji su ih napali u aprilu

Rukometaši Partizana, koje od sjutra očekuje kvalifikacioni turnir za LŠ, u Prešovu smješteni u istom hotelu sa navijačima grčkog AEK-a, koji su ih u aprilu napali u Atini.
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2011. 12:01h

Rukometaše srpskog šampiona Partizana sjutra u slovačkom Prešovu očekuje start kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona. Rivali su domaći Tatran, portugalski Porto i grčki AEK.

Glavna vijest je, međutim, odluka organizatora kvalifikacionog turnira da ekspediciju beogradskog kluba smjesti u istom hotelu sa navijačima AEK-a, koji su ih prošle sezone fizički napali u Atini.

Uprava Partizana tražila je od organizatora da se ekipa premjesti iz hotela u kome je već došlo oko 60 navijača AEK-a, ali za sada još nisu dobili odgovor.

Incident se, podsjećanja radi, dogodio početkom aprila, u revanš meču četvrtfinala Čelendž kupa, nakon završetka meča, kada je došlo do upada na teren grčkih huligana, od kojih su neki pokušali i da se fizički obračunaju sa gostujućom ekipom, iako tokom meča ništa nije ukazivalo na ovakav incident. Prema “crno-bijelima” su poletjele baklje, peterde, šipke, konzerve i sve ostalo što je palo pod ruku pristalicama atinskog kluba.

Kako su tada prenijeli srpski mediji, u indicentu je treneru beogradskog kluba Aleksandru Brkoviću rasječena ruka, fizioterapeut Nemanja Vučić je zaradio osjekotine na leđima, ruci, stomaku, trener golmana Mihajlo Radosavljević pogođen je bakljom u glavu…

Jedan od huligana sa "fantomkom" na glavi je, čak, sa nožem u ruci trčao po terenu i zalijetao se na ekspediciju Partizana, koja je u tom trenutku bila sabijena u ćošak hale.

Incident se nije završio tragično, ponajviše zahvaljujući igračima i članovima stručnog štaba AEK-a, koji su im prvi pritekli u pomoć i koliko-toliko uspjeli da zadrže podivljale huligane.

Galerija

Bonus video: