Budućnost deklasirala Katarinu

Budućnost u drugom kolu, večeras od 20.30 časova, igra protiv Krima, koji sa klupe vodi Tone Tiselj, bivši trener Budućnosti i reprezentacije Crne Gore.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2011. 11:11h

Rukometašice Budućnosti pobjedom su startovale na 10. međunarodnom spomen turniru “Metković 2011”, koji se od danas do nedjelje održava u Metkoviću, uz učešće ekipe sa prostora bivše SFR Jugoslavije, te mađarskog Korveksa – izabranice Dragana Adžića savladale su mostarsku Katarinu 34:16 (16:5), u prvom kolu grupe A.

Najefikasnija je bila Dijana Števin sa sedam pogodaka, Anđela Dragutinović je dodala pet, Željka Nikolić i Dijana Jovetić po četiri, Majda Mehmedović, Ana Đokić i Adrijana Cakalie po tri, Milena Knežević i Dragana Cvijić po dva, dok se jednom u listu strijelaca upisala Ivana Božović.

Sonja Barjaktarović imala je sedam odbrana, a Marina Vukčević tri.

U drugom meču ove grupe, skopski Metalurg je bio bolji od slovenačkog Krima 33:31 (17.16).

Budućnost u drugom kolu, večeras od 20.30 časova, igra protiv Krima, koji sa klupe vodi Tone Tiselj, bivši trener Budućnosti i reprezentacije Crne Gore.

Sjutra od devet časova rival je Metalurg.

U grupi B takmiče se Dalmatinka iz Ploča, mađarski Korveks, Podravka i Zaječar. U prvom kolu, Korveks je savladao Dalmatinku 36:16 (18:9), dok je Zaječar bio bolji od Podravke 28:24 (12:12).

Po dvije najbolje plasirane ekipe iz obje grupe igraće u polufinalu, dok će ostale razigravati za plasman od petog do osmog mjesta.

Prošle godine su na ovom turniru, u neuporedivo slabijoj konkurenciji, prvo mjesto osvojili Biseri iz Pljevalja.

Bonus video: