Vukčević : To će biti veliko i korisno iskustvo

"To će za mene veliko iskustvo, višestruko korisno, prije svega jer su imati veću minutažu nego da sam ostala u Budućnosti, što će mi pomoći da se što bolje spremim za predstojeće SP".
0 komentar(a)
Sara Vukčević, Foto: Savo Prelević
Sara Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.08.2011. 14:55h

Sara Vukčević predstojeću sezonu provešće na pozajmicu u mađarskom prvoligašu Erdiju, sa kojim je danas potpisala jednogodišnji ugovor. Za mladog i talentovanog pivota Budućnosti to će biti prvo inostrano iskustvo. Klub u koji odlazi je lani bio deveti u prvenstvu, ali ove godine ima znatno veće ambicije, što je već potvrdio dovođenjem nekoliko pojačanja.

Uostalom, Mađarice su juče pošteno namučile Budućnost (koja je, istini za volju tek nedavno završila bazične pripreme pa su noge i ruke teške) u prijateljskom meču, u kojem su “plave” slavile 31:29…

“U ponedjeljak idem tamo, da se upoznam sa novim klubom, novom sredinom. Trener Erdija me primijetio u aprilu, kada sam sa juniorskom reprezentacijom igrala kvalifikacioni turnir za odlazak na Evropsko prvenstvo, pa su kontaktirali mog menadžera. Odlazak u Erdi biće za mene veliko iskustvo, višestruko korisno, prije svega jer su imati veću minutažu nego da sam ostala u Budućnosti, što će mi pomoći da se što bolje spremim za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu".

"Hvala klubu što mi je dozvolio da iskoristim ovu mogućnost”, kazala je za “Vijesti” Sara Vukčević, za koju je ljetos veliko interesovanje pokazao i slovenački Krim, na insistiranje Tonea Tiselja, ali nije došlo do dogovora sa podgoričkim klubom.

Sara Vukčević je ponikla u INA Gorici, potom je igrala u Autoreksu, a već pet godine je članica Budućnosti. Prvom timu je priključena prošle sezone.

Prošla je sve reprezentativne selekcije. Bila je u timu seniorske selekcije u posljednjem meču, u revanšu baraža za SP u Brazilu, kada je postigla i jedan gol.

Bonus video: