Bar je već spreman za šampionat

"Nema sumnje da smo spremni za sva iskušenja koja nas očekuju naredne godine”, istakao je gradonačelnik Bara Pavićević.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2011. 13:34h

Novi predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore Predrag Bošković danas je boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Baru. Na sastanku sa prvim čovjekom Opštine Bar, Žarkom Pavićevićem, bilo je riječi o organizaciji najvećeg rukometnog takmičenja u našoj zemlji, Svjetskog šampionata za kadetkinje, koje će biti održano u avgustu naredne godine u Podgorici i Baru.

Predsjednik Opštine Bar i ovoga puta je istakao svoje uvjerenje da će ovaj lučki grad spremno dočekati sva organizaciona iskušenja.

“Bar je uvijek bio i ostao grad sporta, a posebno rukometa koji zauzima posebno mjesto. I ovoga puta RSCG može računati na našu kompletnu podršku. Nema sumnje da smo spremni za sva iskušenja koja nas očekuju naredne godine. Svi hotelski kapaciteti biće spremni, imamo najbolje dvoranske uslove u zemlji, uključićemo brojne društvene i privredne strukture i poboljšati turističku ponudu tokom boravka svih reprezentacija. Očekuje nas kompleksan posao, ali smo i ovoga puta spremni da ga odradimo na najbolji mogući način i još jednom postavimo nove norme u organizacionoj strukturi sportskih takmičenja”, istakao je gradonačelnik Pavićević.

Predsjednik Skupštine RSCG Zoran Radojičić upoznao je goste sa tehničkim detaljima i naglasio važnost organizacije jednog ovako prestižnog takmičenja.

“Čeka nas veliki ispit, ali sam siguran da ćemo ga i ovoga puta položiti sa najvećom ocjenom. Imamo ranije iskustvo, ljude koji znaju svoj posao i uslove koji se moraju valorizovati na pravi način. Vodili smo računa o svemu, o svim detaljima a o tehničkim sitnicama razgovaraćemo kada dođe vrijeme za to. Ovo je veliki uspjeh za našu zemlju. Povjerena nam je najkompleksnija organizacija do sada, i uvjeren sam da smo kadri da joj odgovorimo na pravi način”, naglasio je Radojičić.

Mečevi će se igrati u Podgorici i Baru. Baza će ipak biti primorski grad u kojem će se igrati i svi dueli u završnoj fazi takmičenja. Prvi čovjek crnogorskog rukometa Predrag Bošković je istakao svoje zadovoljstvo spremnošću Opštine Bar da i ovoga puta na pravi način učestvuje u organizaciji smotre najboljih svjetskih ženskih reprezentacija u mlađem uzrastu...

“Nisam ni sumnjao da će Bar odgovoriti svim zahtjevima i da je već sada spreman da ugosti sam krem ženskog rukometa u kadetskom uzrastu. Imamo potencijal koji nam niko ne može osporiti. Imamo i ljude koji će ovu veliku odgovornost iznijeti na pravi način. Biće ovo pravi ispit za naš Savez i vjerujte da smo spremni da mu odgovorimo na pravi način. Obišli smo hotele, razgovarali o tehničkim detaljima i zaista sam zadovoljan uslovima koji ovdje postoje. Imamo ambiciozne planove, razgovarali smo i o kući rukometa. Vrijeme je pred nama i važno je da ga iskoristimo na što bolji način”, naglasio je Bošković, koji je došao u društvu generalnog sekretara RSCG Predraga Pavićevića.

Bonus video: