Kastratović i Mušikić na istom zadatku

Ambicije su definisane. U domaćem prvenstvu cilj je da budemo u vrhu, odnosno da podignemo kvalitet rukometa u Nikšiću - kazao je Kastratović
401 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Kastratović, Foto: Željko Šapurić
Zoran Kastratović, Foto: Željko Šapurić
Ažurirano: 02.08.2011. 18:40h

Zoran Kastratović, aktuelni selektor rukometne reprezentacije Crne Gore, od sinoć je zvanično trener Sutjeske. Nakon dvije i po godine, ovo je njegov povratak u crnogorski klupski rukomet, jer je sa Beranama bio nacionalni prvak 2008. godine.

Poznato je da Sutjesku očekuje izuzetno naporna sezona, a najviše pažnje svakako će biti posvećeno Regionalnoj ligi, zbog čega se narednih dana očekuju i pojačanja.

Zanimljivo, Kastratovićev prethodnik na klupi Sutjeske, Božidar Mušikić, biće novi sportski direktor.

- Nije bilo tako davno kada sam radio u Crnoj Gori. Na Otvorenom prvenstvu Evrope za juniore u Geteborgu razgovarao sam sa Mušikićem i upoznao se sa igračkim i ljudskim kvalitetima momaka koji nose dres Sutjeske. Imamo tri kvalitetna mlada reprezentativca - Šekarića, Čizmovića i Nikitovića, a narednih dana sagledaćemo nivo ekipe. Do kraja godine očekuje nas više od 20 mečeva, zbog čega bi trebalo da imamo širok fond igrača - kazao je Kastratović.

Novi kormilar Nikšićana ima nekoliko ciljeva...

- Ambicije su definisane. U domaćem prvenstvu cilj je da budemo u vrhu, odnosno da podignemo kvalitet rukometa u Nikšiću, kao i da plasman ekipe bude generator okupljanja što većeg broja ljudi. U ovom trenutku vremenski kasnimo, zbog čega probleme moramo da rješavamo u hodu - zaključio je Kastratović.

U odnosu na prethodnu sezonu, u Sutjesci je došlo i do promjena u upravljačkoj strukturi. Umjesto sada već bivšeg predsjednika Momčila Abramovića, prvi čovjek kluba u ovom trenutku je gradonačelnik Nikšića Nebojša Radojičić.

Mušikić će ujedno voditi i kadetsku ekipu, predsjednik skupštine je Momčilo Mićunović, dok će kao stručni savjetnik raditi profesor Dobrislav Vujović.

Uzgred, u klub su se vratili Radivoje Đođić (prošlu sezonu proveo u Budvanskoj rivijeri), kao i nekadašnji reprezentativca Ivan Čolaković, koji se nakratko oprostio od rukometa zbog lošeg odnosa rukovodstva...

Bonus video: