Svi za Boškovića, Đukanović odustao

Izbor članova UO nije ostavio ravnodušnim Đukanovića - nakon što je čuo da će Blažo Lisičić biti potpredsjednik zadužen za muški rukomet, pokupio je papire i napustio sjednicu
113 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Vesko Belojević
Predrag Bošković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.07.2011. 17:09h

„Rukometni sport je krenuo uzlaznom putanjom i ne bih da budem faktor koji koči mašineriju. Zbog toga ću povući kandidaturu u interesu rukometa i mog prijatelja i budućeg predsjednika RSCG Predraga Boškovića, koji je, između ostalog, i mojom zaslugom ušao u ovaj sport”.

Nakon tih riječi jedinog Boškovićevog protivkandidata, Gorana Đukanovića, bilo je jasno da će predsjednik ŽRK Budućnost istu funkciju zauzeti i u nacionalnoj kući rukometa.

Nekoliko minuta kasnije, nakon što su čuli plan i program novog šefa RSCG, ruke su za njegov izbor uvis digla 24 od 25 delegata koja su prisustvovala Izbornoj skupštini. Uzdržan je bio samo Bošković, koji je na Skupštini bio predstavnik vječnog šampiona Crne Gore.

"Cilj mi je da rukomet postavim na mjesto koje zaslužuje, kao i da jedna selekcija izbori nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. To će biti kratkoročni prioritet saveza, a potrebna je pomoć svih rukometnih radnika, medija i navijača da ostvarimo taj cilj", kazao je Bošković, 14. predsjednik RSCG od osnivanja 26. januara 1958. godine, a treći od obnavljanja državne nezavisnosti.

Čovjek koji je bio član Upravnog odbora u posljednja dva mandata, kada su predsjednici bili Zoran Radojičić i Miodrag Ivanović, odlučio je da napravi promjene u „rukometnoj vladi”.

Njegov izbor nije ostavio ravnodušnim Gorana Đukanovića - nakon što je čuo da će Blažo Lisičić biti potpredsjednik UO zadužen za muški rukomet, prvi kapiten crnogorske reprezentacije je pokupio papire i napustio sjednicu! Nije pomoglo ni to što je Bošković nešto ranije rekao da za njega ima „specijalnu funkciju”...

Prva potpredsjednica RSCG biće Zorica Kovačević, koja je tu funkciju obavljala i do sada. Istu ulogu kao čuveni desni bek, ali u ženskom rukometu, imače nekadašnja igračica Budućnosti Snežana Damjanac, a u UO ostaju Dobrislav Vujović i Nebojša Vujisić kao predstavnici Udruženja trenera, odnosno Zajednice rukometnih sudija.

Novi članovi su Nikola Goranović, tehnički direktor Industrije mesa „Goranović”, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Kenan Hrapović, direktor Fonda rada Kemal Đečević, koji je svojevremeno bio predsjednik FK Budućnost, te gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović.

Boškoviću je ostavljena mogućnost da dopuni UO sa još tri člana, ali će se o imenima izjasniti tek nakon razgovora sa sponzorima. Zanimljivo, Skupštini nije prisustvovao Miodrag Ivanović, koji je 17. juna podnio ostavku na mjesto predsjednika UO.

Članovi Skupštine su jednoglasno usvojili sve izvještaje i prijedlog novog predsjednika UO, koji je obavijestio delegate da je po završnom računu za 2010. godinu gubitak RSCG 146.819 eura. Skupština je, takođe, ovlastila UO da donese odluku o sistemu i kalendaru takmičenja.

U hotelu „Podgorica” se nisu pojavili samo predstavnici Lovćena, Mornara, Plava i ŽRK Berane....

Bonus video: