Bošković izašao na crtu Đukanoviću

Predrag Bošković i Goran Đukanović i formalno su kandidati za novog predsjednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2011. 13:38h

Predrag Bošković i Goran Đukanović i formalno su kandidati za novog predsjednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore.

Kao što su „Vijesti“ već objavile, Đukanović je zvanično postao kandidat još 30. juna, potpisivanjem izjave o prihvatanju kandidature, dok je Bošković to uradio juče (rok za potpisivanje izjava o prihvatanju kandidatura ističe noćas u ponoć). Time su oba kandidata ispunila sve uslove u izbornoj trci koje je utvrdio Upravni odbor RSCG na sjednici koja je održana 17. juna.

Kako u predviđenom roku nije bilo novih kandidatura, Đukanović i Bošković će, dakle, konkurisati za mjesto predsjednika UO RSCG, nakon odluke Miodraga Ivanovića da se povuče sa mjesta predsjednika.

Predraga Boškovića, člana UO u posljednja dva mandata kod Zorana Radojičića i Miodraga Ivanovića, predložili su ženski klubovi INA Gorica, Devetka, Autorex, muški klub Sutjeska, te Zajednica rukometnih sudija, dok je Mojkovac, aktuelni šampion Crne Gore u muškoj konkurenciji, kao kandidata za nasljednika Miodraga Ivanovića nominovao Gorana Đukanovića, potpredsjednika UO RSCG u mandatu Ivanovića.

Poređenja radi, prije dvije godine, kada se birao nasljednik Zorana Radojičića, svoje predloge poslalo je 15 klubova prvih i drugih muških i ženskih liga.

U rukometnim krugovima Predrag Bošković, predsjednik ŽRK Budućnost, slovi za najozbiljnijeg kandidata za trećeg predsjednika UO u nezavisnoj Crnoj Gori, ukupno 14. u istoriji RSCG. Po mnogima Bošković je i već viđen kao novi predsjednik.

Đukanović, bivši proslavljeni kapiten crnogorske reprezentacije, prije dvije godine je bio protivkandidat i Miodragu Ivanoviću. Tada ga je, takođe, kandidovao Mojkovac, ali je mojkovački klub, međutim, na izbornoj Skupštini svoj glas dao Ivanoviću, koji je 25. jula 2009. godine jednoglasno izabran za predsjednika UO, a kasnije je Đukanovića izabrao za potpredsjednika Saveza.

Nepune dvije godine kasnije, Ivanović je odlučio da se povuče „zbog profesionalnih obaveza“, zbog kojih više “nije u mogućnosti da odgovori zadacima koje stoje pred Savezom u narednom periodu“.

„Istovremeno, smatram da će moja ostavka otvoriti prostor za nove ljude koji će biti u stanju da, prije svega na finansijskom planu, stabilizuju i unaprijede rad Saveza“, pisalo je u obrazloženju ostavke Ivanovića sa sjednice UO RSCG održane 17. juna.

Redovna, ujedno i izborna skupština RSCG biće održana 20. jula u Podgorici.

Bonus video: