Rukometaši protiv Letonije i Belgije

Najbolji rukometaši Crne Gore u prvoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Španiji (13 – 27. januar 2013. godine) igraće u grupi 3 sa Letonijom i Belgijom
0 komentar(a)
Rukometaši, Foto: Savo Prelević
Rukometaši, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.07.2011. 10:44h

Najbolji rukometaši Crne Gore u prvoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Španiji (13 – 27. januar 2013. godine) igraće u grupi 3 sa Letonijom i Belgijom, epilog je današnjeg žrijeba u češkom u Brnu, održan posljednjeg dana Evropskog prvenstva za kadetkinje.

Naša reprezentacija žrijebana je iz prvog šešira, Letonija iz drugog, a Belgija iz trećeg šešira.

Samo prvoplasirane selekcije iz sedam kvalifikacionih grupa izboriće plasman u baraž za SP, koji je na programu 9/10, odnosno 16/17. juna 2012. godine.

Za razliku od ranijih godina, kada se ova faza kvalifikacija igrala turnirski, i to jednokružno, ovoga puta će se igrati dvokružno, u tri termina, kada će biti odigrana po dva meča u tri dana, po jedan kod kuće i na strani sa istim rivalom.

Termini za prva dva kola su 2/3, odnosno 5/6. novembar ove godine, kada je Crna Gora, voljom žrijeba, slobodna, pa će dva međusobna duela odigrati Belgija i Letonija.

Treće i četvrto kolo na programu su 4/5, odnosno 7/8. januara iduće godine, kada će Crna Gora dva puta odmjeriti snage sa Belgijom (slobodna je Letonija).

Najzad, posljednja dva kola igraju se 11/12, odnosno 14/15. januara, kada će se sastati Crna Gora i Letonija, dok će slobodna biti Belgija.

Osim pobjednika sedam kvalifikacionih grupa u prvoj rundi kvalifikacija, u baražu će igrati i učesnici na Evropskom prvenstvu u Srbiji koji to pravo ne izbore na samom šampionatu Evrope, osvajanjem prva tri mjesta, ne računajući, naravno, Španiju i Francusku, koje su već izborile plasman na SP kao domaćin šampionata, odnosno aktuelni šampion svijeta.

Pored Španije i Francuske, na EP učestvuju još Hrvatska, Češka, Danska, Njemačka, Mađarska, Island, Makedonija, Norveška, Poljska, Rusija, Slovenija, Srbija, Slovačka i Švedska.

Žrijeb parova baraža biće održan 29. januara u Beogradu, posljednjeg dana Evropskog prvenstva u Srbiji.

Na Svjetskom prvenstvu u Španiji učestvovaće 24 reprezentacije, od čega 14 iz Evrope.

GRUPE

Grupa 1

1. Austrija

2. Izrael

3. Velika Britanija

Grupa 2

1. Portugal

2. Ukrajina

3. Turska

Grupa 3

1. Crna Gora

2. Letonija

3. Belgija

Grupa 4

1. Estonija

2. Holandija

3. Finska

Grupa 5

1. Litvanija

2. Švajcarska

3. Italija

Grupa 6

1. Grčka

2. Bosna i Hercegovina

3. Kipar

Grupa 7

1. Bjelorusija

2. Rumunija

3. Luksemburg

Bonus video: