Đukanović protiv Boškovića

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama, Boškovića su kandidovali ženski prvoligaški klubovi INA Gorica i Devetka, dok je Mojkovac, aktuelni šampion Crne
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2011. 08:28h

Dugogodišnji član Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore i predsjednik ŽRK Budućnost Predrag Bošković i potpredsjednik RSCG Goran Đukanović, bivši proslavljeni kapiten crnogorske reprezentacije, kandidati su klubova za novog predsjednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore, saznaju „Vijesti“.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama, Boškovića su kandidovali ženski prvoligaški klubovi INA Gorica i Devetka, dok je Mojkovac, aktuelni šampion Crne Gore u muškoj konkurenciji, u Rukometni savez Crne Gore poslao dopis u kojem je kao kandidata za nasljednika Miodraga Ivanovića nominovao Gorana Đukanovića.

Odlukom Upravnog odbora RSCG, na sjednici održanoj 17. juna, kada je Miodrag Ivanović podnio ostavku, klubovi koji su članovi Skupštine RSCG, do noćas u ponoć imaju mogućnost da predlože kandidata za novog mandatara „rukometne vlade“.

Samo tri kluba su do sada poslala svoje predloge, što dovoljno govori o interesovanju klubova za ovaj izborni proces. Poređenja radi, prije dvije godine, kada se birao nasljednik Zorana Radojičića, svoje predloge poslalo je 15 klubova prvih i drugih muških i ženskih liga...

Po saopštenim pravilima izbornog procesa, predloženi kandidati dužni su do 5. jula da potpišu izjavu o prihvatanju kandidature, čime i formalno postaju kandidati za novog predsjednika UO RSCG.

Prema informacijama „Vijesti“, Goran Đukanović je već potpisao izjavu o prihvatanju kandidature, pa ostaje da se vidi da li će u narednih pet dana to uraditi i Predrag Bošković, koji u rukometnim krugovima slovi kao najozbiljniji kandidat za trećeg predsjednika UO u nezavisnoj Crnoj Gori (po mnogima je već viđen kao novi predsjednik).

Goran Đukanović je prije dvije godine bio protivkandidat i Miodragu Ivanoviću. Njega je tada, takođe, kandidovao Mojkovac u izbornom procesu, ali je mojkovački klub, međutim, na izbornoj Skupštini svoj glas dao Ivanoviću, koji je 25. jula 2009. godine jednoglasno izabran za predsjednika UO, a kasnije je Đukanovića izabrao za potpredsjednika Saveza.

Nepune dvije godine kasnije Ivanović je odlučio da se povuče „zbog profesionalnih obaveza“, zbog kojih više “nije u mogućnosti da odgovori zadacima koje stoje pred Savezom u narednom periodu“.

„Istovremeno, smatram da će moja ostavka otvoriti prostor za nove ljude koji će biti u stanju da, prije svega na finansijskom planu, stabilizuju i unaprijede rad Saveza“, pisalo je u obrazloženju ostavke Ivanovića.

Redovna, ujedno i izborna skupština RSCG biće održana 20. jula u Podgorici.

Bonus video: