Budućnost čeka iz 2. šešira

Beč je danas bio domaćin žrijeba kvalifikacionih turnira za Ligu šampiona za rukometašice, a sjutra je ono pravo - određivanje grupa u prvoj fazi najkvalitetnijeg klupskog takmičenja
0 komentar(a)
ADZO, Foto: Savo Prelević
ADZO, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.06.2011. 22:24h

Sjutra u 11 časova počeće žrijeb koji sa nestrpljenjem očekuju svi u Budućnosti. „Plave” su zahvaljujući nastupu u polufinalu posljednjeg izdanja Lige šampiona stekle pravo da budu u 2. šeširu, zajedno sa bečkom Hipobankom, ljubljanskim Krimom i zvaničnim vicešampionom Starog kontinenta, Ićakom.

U prvom šeširu su prvak Evrope Larvik, te danski prvak Midtjiland (bivši Ikast), mađarski Đer i rumunski Olkim. Dakle, lako se može dogoditi da već u prvoj fazi u „Morači” gostuje neka od rukometašica koja je ovog ljeta otišla iz Budućnosti - ili Marija Jovanović i Sanela Knezović sa Olkimom, ili Jovanka Radičević sa Đerom.

U 3. šeširu su Dinamo Volgograd (Rusija), Tiringer (Njemačka), Mec (Francuska) i hrvatska Podravka, dok će se u 4. naći pobjednici četiri kvalifikacione grupe.

Znaju se i termini za prvu fazu Lige šampiona, koja će se igrati od 1. oktobra do 13. novembra. Preskače se samo jedan vikend, jer 19. i 20. odnosno 22. i 23. oktobra igraju prvi mečevi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Kao što je poznato, rivali Crne Gore su Rusija, Poljska i Velika Britanija.

Pretkvalifikacije - grupa A: Patras (Grčka), Dalfsen (Holandija), Bril (Švajcarska), Žil Eanes (Portugal).

Grupa B: Iskidar (Turska), Zaječar (Srbija), Juventa Mihalovce (Slovačka), Veseli nad Moravu (Češka).

Pravo organizacije pretkvalifikacionih turnira, koji se igraju od 2. do 4. septembra, dobili su Patras i Iskidar.

Kvalifikacije se igraju 17. i 18. septembra, a od ove sezone je uveden sistem polufinala i finala. Domaćini svojevrsnih fajnl-for turnira su Viborg (grupa 1), Metalurg (2), Zaglebje (3) i Savehof (4). Samo četiri pobjednika grupa stiču pravo nastupa u Ligi šampiona.

Grupa 1 (Viborg) - polufinale: Žolidon Kluž (Rumunija) - prvoplasirani iz pretkvalifikacione grupe B, Rostov (Rusija) - Viborg (Danska).

Grupa 2 (Skoplje) - polufinale: Bjasen (Norveška) - drugoplasirani iz pretkvalifikacione grupe B, Elda Prestihio (Španija) - Metalurg (Makedonija).

Grupa 3 (Lubin) - polufinale: Debrecin (Mađarska) - drugoplasirani iz pretkvalifikacione grupe A, Bukstehuder (Njemačka) - Zaglebje Lubin (Poljska).

Grupa 4 (Partile) - polufinale: Randers (Danska) - drvoplasirani iz pretkvalifikacione grupe A, Bergen (Norveška) - Savehof (Švedska).

Bonus video: