Tatran ne može u Regionalnu ligu

U saopštenju iz evropske kuće rukometa stoji da bi Tatran u slučaju učestvovanja u Regionalnom takmičenju, bio isključen iz svih takmičenja pod okriljem EHF-a.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2011. 14:02h

Slovački Tatran iz Prešova neće moći da igra u ovogodišnjoj muškoj Regionalnoj ligi, navodi se u saopštenju koje su ispred Evropske rukometne federacije potpisali predsjednik Tor Lian i generalni sekretar Mihael Viderer.

Odluka o tome donijeta je na sastanku Izvršnog komiteta EHF-a, koji je proteklog vikenda održan na Malti, a u obrazloženju ove odluke stoji da Tatran ne može biti učesnik ovog regionalnog takmičenja pošto se “se Slovačka ne graniči sa zemljama učesnicama”.

U saopštenju iz evropske kuće rukometa stoji da bi Tatran u slučaju nepoštovanja odluke EHF-a, odnosno učestvovanja u Regionalnom takmičenju, bio isključen iz svih takmičenja pod okriljem EHF-a.

Tatran je, podsjećanja radi, trebao biti rival Lovćena na Cetinju, u prvom kolu Regionalne lige.

Regionalna liga, dakle, ostaje na 11 učesnika - Borac, Bosna, Izviđač (Bosna i Hercegovina), Zagreb, Nekse (Hrvatska), Lovćen, Sutjeska (Crna Gora), Metalurg, Vardar (Makedonija), Partizan i Crvena zvezda (Srbija).

Očekuje se reakcija čelnika SEHA (South East handball Association), a vjerovatnija je opcija da dođe do popunjavanja lige sa novim učesnikom, tako što će za 12. mjesto u ligi, ako bude interesovanja, razigravati ekipe iz Makedonije, Srbije i Hrvatske...

Regionalna liga startuje 10. septembra, a fajnl-for biće odigran 31. marta i 1. aprila u Sarajevu.

Bonus video: