Želim da odigram sezonu za svoju dušu

"S obzirom na sastav ekipe koju Budućnost ima, mislim da konačno može da se ozbiljnije krene na osvajanje Lige šampiona", kaže za "Vijesti" Maja Savić.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2011. 22:26h

Razgovarala sam sa predsjednikom Boškovićem, dogovorili smo se oko nekih stvari, ali ništa još nisam potpisala. Međutim, dala sam obećanje, a kad to uradim onda je tako – kazala je sinoć za "Vijesti" Maja Savić, koja se nakon sedam godina ponovo vraća u Budućnost.

Iako je ozbiljno razmišljala da završi igračku karijeru nakon sezone u Viborgu, Maja Savić je prelomila i odlučila da odigra još jednu sezonu. Izabrala je da karijeru završi u klubu u kojem je stekla punu afirmaciju, odakle je 2004. godine otišla u Dansku, u Slagelse, sa kojim je dva puta bila prvak Evrope....

"Izdešavale su mi se neke stvari na privatnom planu...Jedva se čekala da se vratim kući, odlučila sam budem bliže porodici. Razmišljala sam o završetku karijere. Međutim, bio je veliki izazov da karijeru završim u Budućnosti", nastavlja priču Maja Savić.

Osim Budućnosti, od njenog povratka u Podgoricu veliku korist imaće i reprezentacija, jer će sada, praktično, skoro čitava nacionalna selekcija biti okupljena u jednom klubu...

"Očekuje nas Svjetsko prvenstvo u Brazilu, imamo jako dobru reprezentaciju, i, na kraju krajeva, cilj je plasman na Olimpijadu u Londonu. Ja sam iz one generacije koja nije imala sreće da igra na Olimpijadi. Mislim da bi bilo lijepo da odigram još jednu sezonu i zaokružim taj ciklus, da odigram za svoju dušu, pred punom "Moračom". S obzirom na sastav ekipe koju Budućnost ima, mislim da konačno može da se ozbiljnije krene na osvajanje Lige šampiona. Uz reprezentaciju i to je veliki motiv za povratak", kaže najbolje lijevo krilo Svjetskog prvenstva u Italiji 2001. godine, kada je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojila bronzu.

Budućnost je lani stigla do polufinala, kada je Larvik bio nepremostiva prepreka. Da li će iduće godine biti teže do samog vrha?

"U Podgorici je uvijek pritisak, apetiti rastu kad krenu pobjede. Mislim da je Budućnost početak prošlogodišnje Lige šampiona odigrala jako dobro, iznenadila je sve, vjerovatno i sama sebe. Stvarno su jako dobro igrale kompletnu sezonu. Što se sljedeće sezone tiče ne treba zaboraviti da i drugi klubovi dosta ulažu. Đer želi konačno da osvoji LŠ, tu je i šampion Larvik, koga nije bilo nigdje do ove godine, zatim Olkim, čujem da se i Krim ozbiljno sprema. Ranije su to bili Hipo, Lada, Zvezda. Ulog je veliki. Treba imati puno sreće, ne može se tek tako do titule u LŠ, svi mi to dobro znamo. Budućnost je i ranije imala jako dobar tim, pogotovo u vrijeme kada sam ranije igrala u Budućnosti. Igrali smo pet uzastopnih polufinala, mislim da smo tada imali tim snova, ali...Mora mnogo stvari da se poklopi, Nikad sa sigurnošću čovjek ne može da kaže da će osvojiti titulu. Međutim, mislim da može da se uradi sve da se proba da se uđe u to famozno finale, pa onda i da se osvoji", kaže Savić.

Sa Bojanom Popović i tobom u timu to je lakše, jer znate kako se osvajaju trofeji u Ligi šampiona...

"Mnogo se priča o ciframa koje plaća Budućnost. Međutim, mislim da Budućnost uopšte ne plaća koliko plaćaju drugi klubovi. Ljudi u Crnoj Gori uopšte nijesu upućeni koliko više plaćaju drugi klubovi, pogotovo u Danskoj, gdje su i veliki porezi. Bojana i ja smo osvajale LŠ, samim tim će biti lakše Budućnosti, pogotovo što se nas dvije jako dobro poznajemo, jer smo igrale dugo zajedno, u Budućnosti, u reprezentaciji, u Slagelseu. Sad ponovo imamo šansu".

Da li je to bio jedan od motiva za povratak?

"Jeste. Za mene je igranje sa Bojanom uvijek bilo uživanje, bez obzira što smo dobro i van terena. Vjerujem da i ona uživa da igra sa mnom, našle smo se jednostavno...", dodaje Maja Savić.

Reprezentacija je na pravom putu da se bori za medalje

U baražu za Svjetsko prvenstvo Češka je arhivirana sa dvije ubjedljive pobjede. Šta možemo očekivati u Brazilu?

"Prvih godina igra reprezentacije nije bila sjajna, bez obzira na pobjede. Međutim, Budućnost je napravila pravi potez što je vratila Bojanu, jer je razmišljala i o klubu i reprezentaciji. Njenim povratkom ekipa je, praktično, bila spremna za reprezentaciju. Kao krilo, ja nijesam toliko bitna za uigravanje sa ekipom kao što je slučaj sa bekovima. Šestim mjestom na Evropskom prvenstvu mislim da smo napravili uspjeh. Mislim da je ekipa sada na pravom putu da postigne nešto više, da se bori za jednu od medalja. Sad svi imaju veliki respekt prema nama, što je dobro. Međutim, još je bolje što vidim da su svi u reprezentaciji gladni uspjeha, imaju veliku želju za dokazivanjem. Imamo reprezentaciju koja nema samo dvije-tri igračice koji će da "vuku" stalno, već imamo barem deset igrača koji mogu da igraju vrhunski rukomet. Uz to, imamo mlađe igračice, koje mogu da stasavaju uz nas, a budućnost je svakako na njima", zaključuje Maja Savić.

Bonus video: