Lovćen dočekuje Tatran, Sutjeska gost Izviđača

Rukometaši Lovćena u prvom kolu Regionalne lige dočekaće slovački Tatran, dok će nikšićka Sutjeska na premijeri gostovati Izviđaču, bosansko-hercegovačkom predstavniku iz Ljubuškog
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2011. 20:38h

Rukometaši Lovćena u prvom kolu Regionalne lige dočekaće slovački Tatran, dok će nikšićka Sutjeska na premijeri gostovati Izviđaču, bosansko-hercegovačkom predstavniku iz Ljubuškog, odlučeno je večeras žrijebom takmičarskih brojeva u Beogradu, gdje je i predstavljena SEHA (South East handball Association).

Sutjeska je, podsjećanja radi, zauzela mjesto Mojkovca, koji nije ispunjavao uslove igranja u svom gradu i svojoj dvorani, a nije prihvatio da igra u nekom drugom gradu...

Osim dva crnogorska predstavnika, u muškom regionalnom rukometnom takmičenju, koje startuje 10. septembra, igraće još tri tima iz Bosne i Hercegovine (Bosna, Borac, Izviđač), po dva iz Hrvatske (Zagreb, Nekse), Srbije (Partizan, Crvena zvezda), Makedonije (Metalurg, Vardar), te predstavnik Slovačke Tatran iz Prešova.

"Liga je osnovana s jasnim ciljem, da omogući najboljim klubovima s prostora jugoistočne Evrope uslove za kvalitetno takmičenje, u kojima će kroz ligu imati priliku da u kontinuitetu odmjeravaju snage protiv vrhunskih rivala i time jačaju kvalitet vlastitih ekipa", kazao je na predstavljanju Regionalne lige Sandi Šola, predsjednik SEHA, ujedno i predsjednik Rukometnog saveza Hrvatske.

Prvo kolo

Borac – Vardar

Lovćen – Tetran

Crvena Zvezda – Nekse

Zagreb - Partizan

Izviđač - Sutjeska

Metalurg - Bosna

Bonus video: