Bobana Klikovac blistala na povratku

Mlada pivotkinja odigrala prvi meč nakon devet mjeseci i pet dana pauze, prouzorkovane povredom prednjih ukršenih ligamenata
1205 pregleda 0 komentar(a)
Prvi meč za Ferencvaroš ujedno i debi u Ligi šampiona: Bobana Klikovac na utakmici sa Tiringerom, Foto: FTC
Prvi meč za Ferencvaroš ujedno i debi u Ligi šampiona: Bobana Klikovac na utakmici sa Tiringerom, Foto: FTC

Devet mjeseci i pet dana nakon jedne od najtežih sportskih povreda, Bobana Klikovac se vratila na teren. I to najvećoj sceni, u Ligi šampiona - crnogorska pivotkinja, koja je 19. maja prošle godine u posljednjem meču za Krajovu pokidala prednje ukrštene ligamente, za Ferencvaroš je debitovala u pobjedi nad Tiringerom (30:29).

Na terenu je provela 10-ak minuta, dala dva gola i iznudila sedmerac u prvom nastupu u elitnom takmičenju.

„Od povrede je prošlo devet mjeseci, a od operacije osam. Bilo mi je preteško psihički, bila sam odvojena od svih. Ovo mi je prva povreda, nadam se i posljednja. Mnogo je bilo odricanja, iz mjeseca u mjesec iznova istih, dosadnih stvari, ponavljanja... Ali, tako je svakom ko je doživio tešku povredu”, kaže Bobana.

Reprezentativka Crne Gore je sa ekipom počela da trenira tek prije dvije sedmice.

„Nisam očekivala da će me trener već protiv Tiringera ubaciti u igru. Ali, Snelder je povrijeđena i samo je Mesaroš bila pivotkinja, tako da sam se negdje i nadala šansi. Ne mogu da opišem emocije kakve sam imala kada sam ušla na teren. Prva utakmica, još i debi u Ligi šampiona...”.

Iako je Ferencvaroš pokazao koliko je cijeni ponudom da produži ugovor dok je još bila povrijeđena, 23-godišnjakinja vjerovatno odlazi iz Budimpešte.

„Još premišljam da li da ostanem. Snelder se vraća, ona će biti prva pivotkinja, a meni je potrebno da igram i da se vratim u pravu formu. Ako ne bude prostora koliko hoću, otići ću. Imam ponuda od klubova iz Lige šampiona, kao i mnogo iz Rumunije, gdje sam izgradilu reputaciju. Odabraću tim u kojem ću igrati 60, a ne 15-20 minuta, jer tako ne mogu da opet budem na nekadašnjem nivou”, naglasila je Klikovac.

A do kraja sezone će sa Ferencvarošem pokušati da dogura što dalje...

„Niko iz kluba nije pričao o ciljevima, niko se ni ovome nije nadao, kada se zna koliko je igračica povrijeđeno - ja sam se tek vratila, a nema Snelder, naše Đurđine Malović i Sikore, Dora Hornjak je trudna, Mesaroš ima problema sa ramenom... Ekipa je mlada, moramo samo da se borimo i da stignemo do limita. Koji su, znaćemo na kraju sezone”, zaključila je djevojka koja je prošle sezone sa Krajovom osvojila Kup pobjednika kupova.

Bonus video: