Miloš Vujović srušio Hanover

Tatabanja savladala njemački tim u 3. kolu EHF kupa (28:25), uz sedam golova Cetinjanina i dva Miloša Božoviča
846 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Vujović na utakmici sa Hanoverom, Foto: Grundfos Tatabanya
Miloš Vujović na utakmici sa Hanoverom, Foto: Grundfos Tatabanya

Vikend u EHF kupu je obilježio Miloš Vujović - ne samo da je 25-godišnji Cetinjanin bio strijelac četvrtog najljepšeg gola, nakon sjajnog cepelina na asistenciju Budvanina Miloša Božovića, već je bio i ključni igrač u pobjedi Tatabanje nad bundesligašem Hanoverom (28:25).

Njemački tim, koji je samo tri dana ranije savladao odlični Fuhse Berlin, poveo je 5:1 u Đeru, ali je tada na scenu stupio Vujović, koji je sa sedam pogodaka donio veliki trijumf Mađarima. Trijumfu je doprinio i Božović sa dva gola.

„Nismo dobro otvorili utakmicu, gubili smo 5:1 i 6:2, ali sve se promijenilo kada smo umjesto 5-1 počeli da igramo 6-0 u odbrani. Na poluvremenu je bilo neriješeno, a nakon odmora smo nastavili u dobrom ritmu i trijumfovali. Nismo smjeli da dozvolimo poraz, jer smo kiksali protiv Neksea, kada smo vodili cijelu utakmicu i mislili da ćemo lako da je privedemo kraju”, istakao je Vujović.

Tatabanja je na polovini takmičenja druga u grupi B sa četiri boda, iza hrvatskog Neksea sa šest, Hanovera (dva) i makedonskog Eurofarm Rabotnika (nula), za koji igra Mirko Radović.

„Vodiće se do kraja bitke za četvrtfinale. Nekse nas je iznenadio, imao je i sreće, tako da će odlučivati naše utakmice u Osijeku i Hanoveru. Obje ekipe su odlične, ali nismo ni mi za bačit’”, u prepoznatljivom cetinjskom stilu kaže Vujović.

Lijevo krilo „lavova” je treći strijelac EHF kupa sa 33 gola na pet utakmica, a prvi mađarske lige sa 100 pogodaka, jednim više od sugrađanina i igrača koji pokriva istu poziciju, 12 godina starijeg Igora Markovića.

„Lijepo je biti treći strijelac EHF kupa i prvi u Mađarskoj. To je dokaz da sam u pravom klubu. Imam ugovor do 2020. godine, ali je javna tajna da želim da igram u Bundesligi. Ljudi iz kluba su maksimalno korektni i ako mi se otvori ta opciju, pustiće me da odem”, zaključio je Vujović. N.N.

Bonus video: