Spremile novi spektakl za Brazil

"Nećemo puno da taktiziramo, želimo još jedan ubjedljiv trijumf", kaže selektor Dragan Adžić.
0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Rukometašice Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.06.2011. 21:49h

Ko je ko u evropskom i svjetskom ženskom rukometu, pokazao je prošlonedjeljni duel dva rivala u Češkoj. Domaćin je, na kraju, mogao biti i zadovoljan što je izgubio „samo“ sa 16, a ne sa 20 i više golova razlike, pa je logično što je sjutrašnji revanš u pljevaljskoj „Adi“ mnogo manje čak i od puke formalnosti.

Dakle, rezultatske draži nema, ali će kod „crvenih“, koje su već izborile plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, biti dovoljno ozbiljnosti i motivacije. To je, kako ističu u crnogorskom taboru, obaveza prema navijačima koji će i ovog puta, bez obzira na manjak takmičarskog značaja, napuniti tribine prelijepe dvorane u Pljevljima.

"Uvijek smo se ovdje lijepo osjećali, imali adekvatnu podršku, pa nema razloga da tako ne bude i ovog puta. A mi ćemo se odužiti još jednom dobrom igrom i, nadam se, pobjedom. Pokazali smo prije sedam dana da smo bolja ekipa od Češke, demonstrirali u Olomucu sve ono što treba da krasi jednu ozbiljnu reprezentaciju i sada je red da to prikažemo i publici u Pljevljima. Nećemo puno da taktiziramo, želimo još jedan ubjedljiv trijumf", kaže selektor Dragan Adžić.

Selektor je nagovijestio da će šansu dobiti sve igračice koje budu u protokolu. Uostalom, u Brazilu na Svjetskom prvenstvu, najbolje će proći one selekcije koje u rotaciji budu raspolagale sa najvećim brojem kvalitetnih rukometašica. A Crna Gora, bar kada je taj segment u pitanju, ne mora da brine. U prvoj utakmici briljirale su sve, od najmlađe Marine Vukčević na golu do najstarije Maje Savić, koja je još jednom pokazala da je potrebna ovoj ekipi. Sjutra veče bi, eventualno, problem mogao da predstavlja umor, jer je kraj dugotrajne sezone, obilježene velikim brojem utakmica.

"Sezona jeste bila duga i naporna, ali stisnućemo zube još ovog puta. Dosta smo truda uložili u ovaj projekat i sigurno nećemo stati dok definitivno ne ovjerimo plasman na najveću smotru rukometa. Neće nas omesti ni to što zbog prehlade i povišene temperature, odnosno povrede, vjerovatno neće igrati Gabrijela Kindl i Ana Radović, a i što je Katarina Bulatović „rovita” zbog problema sa skočnim zglobom. Tu su, međutim, ostale igračice. Ne sumnjam da će dati sve od sebe, što garantuje još jedan pozitivan ishod, bez obzira na želje rivala i kvalitet Tomečkove, Zamorske i ostalih Čehinja. A posebno što ih nijednog momenta nećemo potcijeniti. Ne interesuje nas onih 16 razlike iz Češke, idemo od nule", zaključuje mladi stručnjak.

Utakmica počinje u 20.15 časova, ulaz je slobodan. Sudiće Dankinje Malene Kroloke-Litje i Karina Kristijansen. Delagat je Vladimir Vujnović iz Hrvatske.

Bonus video: