Samba u Olomucu

„Crvene” su usred Olomuca pregazile Češku (42:26) i praktično osigurale nastup na drugom velikom takmičenju
76 pregleda 0 komentar(a)
Marija Jovanović i Sonja Barjaktarović, Foto: Www.chf.cz
Marija Jovanović i Sonja Barjaktarović, Foto: Www.chf.cz
Ažurirano: 03.06.2011. 17:53h

U ritmu sambe su odigrale svih 60 minuta i već proslavile plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se od 3. do 18. decembra održava u Brazilu - u prvom meču baraža, rukometašice Crne Gore su fenomenalnim tempom usred Olomuca pregazile Češku (42:26) i praktično osigurale nastup na drugom velikom takmičenju.

I ne samo to - pokazalo se da Dragan Adžić na raspolaganju ima tim za velika djela, ekipu koja će u dalekoj Južnoj Americi biti jedan od glavnih kandidata za medalje.

"Srećna sam što smo igrale maksimalno ozbiljno, kao da nam je protivnik bila Norveška. To nam je bio cilj od starta, nismo se u nijednom trenutku obazirale na rezultat. Dokazale smo da smo puno kvalitetnije i zasluženo idemo na Svjetsko prvenstvo", naglasila je Jovanka Radičević.

Ko je ko u evropskom rukometu znalo se mnogo prije nego što je utakmica počela.

Postojao je, ipak, strah od balkanskog sindroma, koji nije uhvatio Bojanu Popović i saigračice - sjajno su počele meč, povele 4:0, a domaćima dozvolile da prvi gol postignu tek u 7. minutu.

Pri rezultatu 9:5, Crna Gora je ubacila u brzinu koja je bila van domašaja Čehinja i za šest minuta serijom 7:0 stigla do ogromnih 16:5. To nije bilo sve, do odmora je razlika rasla do plus 14 (21:7).

Pitanje ko će putovati u Južnu Ameriku je bilo riješeno. Do kraja su „crvene”, u čijim redovima su prednjačile dvije nove reprezentativke Katarina Bulatović i Ana Đokić, lagano čuvale veliku prednost, da bi golovima Ane Radović u finišu dva puta stigle do rekordnih plus 19 (40:21 i 41:22).

Češka je u finišu samo ublažila katastrofu...

"Odlično smo počele meč, to je dalo pečat čitavoj utakmici. Vjerovatno smo iznenadile Čehinje sjajnim pristupom, nismo ih nimalo potcijenile. Sada se ne postavlja pitanje ko će putovati na Svjetsko prvenstvo, ali moramo i revanš da odigramo savjesno, kao i sve utakmice ove sezone", istakla je Đokićeva, koja se osvrnula i na svoj debi u dresu sa grbom Crne Gore.

"Osjećaj je bio sjajan, volim da igram sa ovim djevojkama. Ovdje je gotovo cijela Budućnost, a srećna sam što sam poslije toliko godina ponovo igrala sa Majom Savić, kao i u reprezentaciji Jugoslavije.

Revanš u Pljevljima se igra za sedam dana.

Češka - Crna Gora 26:42 (7:21)Olomuc - Univerzitetska dvorana. Gledalaca: 1.000. Sudije: Arntsen i Gulaksen (Norveška). Sedmerci: Češka 2 (2), Crna Gora 3 (3). Isključenja: Češka 10, Crna Gora 6 minuta. Crveni karton: Vukčević (Crna Gora) u 60. minutu.

Češka: Satrapova, Ranikova (šest odbrana), Ajglova (četiri odbrane), Zamorska 1, Keclikova, Luzumova 3, Tomečkova 7, Poznarova 3 (2), Salčakova, Ručkova, Černa 3, Vitkova 2, Hrbkova 3, Martinkova 2, Kutlvašrova, Crhova 2.

Crna Gora: Vukčević (18 odbrana), Barjaktarović, Miljanić, Radičević 7, Đokić 8, Jovanović 2, Radović 2, A. Bulatović, Jovović, Kindl, Savić 4, Popović 5 (1), Nikčević 1, K. Bulatović 9 (1), Mehmedović, Knežević 4.

Bonus video: