Đurković na klupi Pelistera

"Mnogo je velikih trenerskih imena prošlo kroz Pelister, mnogi ih je veoma dobro ispeklo trenerski zanat u Bitolju. Zato ovo smatram pravim potezom i velikom prilikom", kaže Đurković.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2011. 20:29h

Ratko Đurković novi je trener makedonskog Pelistera – nakon tri dana pregovora, Đurković je danas u Bitolju stavio paraf na jednogodišnji ugovor. Bivši trener Lovćena će na klupi Pelistera naslijediti selektora Makedonije Zvonka Šundovskog.

"Sve se brzo izdešavalo, i moram da priznam da mi imponuje što sam došao na klupu kluba koji je veliko ime ne samo u Makedoniji, već je to bio u bivšoj Jugoslaviji. U protekla tri dana sam imao priliku dobro da se upoznam sa klubom i ljudima koji ga vode, gradom, ali i vjernim navijačima, koji su uvijek bili uz klub, iako posljednjih godina nije bilo rezultata. Oni su i jedino dobro što je ostalo od nekadašnjeg trofejnog Pelistera. Međutim, u klub su se sada vratili ljudi koji su vodili u vrijeme osvajanja trofeja, pa je želja i ambicija svih u klubu da se Pelister ponovo vrati na stare staze uspjeha", kazao je za “Vijesti” Ratko Đurković, bivši proslavljeni reprezentativac Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, te nezavisne Crne Gore, u kojoj je bio i pomoćni trener selektora seniorske reprezentacije Kasima Kamenice, te prvi trener juniorske selekcije.

Đurković je u finišu pretprošle sezone preuzeo kormilo Lovćena (nakon što je smijenjen Ranko Popović), sa kojim je osvojio Kup Crne Gore, pa je dobio šansu da Cetinjane vodi od početka protekle sezone. Međutim, smijenjen je po završetku ligaškom dijela, u kojem je Lovćen zauzeo drugo mjesto sa sedam bodova zaostatka za Mojkovcem uoči starta Mini lige.

"Mnogo je velikih trenerskih imena prošlo kroz Pelister, poput Gužve Jevremovića, Kasima Kamenice i ostalih, mnogi ih je veoma dobro ispeklo trenerski zanat u Bitolju. Zato ovo smatram pravim potezom, i velikom prilikom. U Pelisteru žele da ubuduće bude što više makedonskih igrača, da ne bude neka legija stranaca, pa ćemo na tome raditi u preleznom roku", zaključio je Đurković, koji je u igračkoj karijeri osvojio šest titula prvaka države i dva nacionalna kupa igrajući za Lovćen, Metaloplastiku, Sintelon, Partizan, Bidasou (Španija), Pik Seged (Mađarska) i sarajevsku Bosnu.

Pelister je pet puta bio prvak Makedonije, posljednji put 2005. godine. U minuloj sezoni je igrao u finalu Kupa Makedonije, gdje je poražen od neprikosnovenog Metalurga, u čijim redovima će i iduće sezone igrati Mladen Rakčević.

Bonus video: