Kastratović saopštio spisak za Švedsku i Slovačku

"U ovoj fazi kvalifikacija kad je sve izvjesno i riješeno, želim da vidimo sa čim ustvari raspolažemo”, kaže za “Vijesti” selektor Kastratović.
91 pregleda 0 komentar(a)
Kastratović, Foto: Savo Prelević
Kastratović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.06.2011. 13:59h

Zoran Kastratović, novi selektor muške rukometne reprezentacije, danas je objavio spisak od 18 igrača koji konkurišu za tim koji će nastupiti u posljednja dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Srbiji 2012. godine, protiv Švedske i Slovačke.

Na spisku nema novih imena, nema igrača koji do sada nijesu bili dio neke seniorske reprezentacije kod prethodnih selektora, Pera Miloševića, Ranka Popovića, Kasima Kamenice ili Miodraga-Miška Popovića. Međutim, mečeve sa Šveđanima i Slovacima preskočiće nekoliko najiskusnijih, Vladimir Osmajić, Mladen Rakčević i Zoran Roganović, koji su u posljednje vrijeme izrazili nezadovoljstvo odnosom čelnika Saveza prema muškoj reprezentaciji i nagovijestili mogućnost povlačenja iz reprezentacije.

“U normalnoj i otvorenoj komunikaciji sa njima, došli smo do zaključka da u predstojeća dva meča treba da igraju relativno mlađi igrači, koji su do sada manje imali prilike da igraju. Međutim, oni će se sigurno odazvati za naredne akcije, jer je za njih reprezentacija, ipak, svetinja. U razgovorima koje smo imali svi oni su pokazali visok stepen interesovanja za nastup u dresu reprezentacije. U ovoj fazi kvalifikacija kad je sve izvjesno i riješeno, želim da vidimo sa čim ustvari raspolažemo”, kaže za “Vijesti” selektor Kastratović.

Prije početka ovog ciklusa kvalifikacija za EP od reprezentacije su se već oprostili Goran Stojanović, Petar Kapisoda i Aleksandar Svitlica…

“Čuo sam se i sa Stojanovićem, koji je prije nedjelju dana operisao diskus herniju. Bilo mu je drago što sam na taj način uspostavio komunikaciju sa njim. Rekao mi je da će u budućnosti pomoći reprezentaciji na bilo koji način, ako ne igrački, onda barem savjetima, sugestijama, analizom protivnika. Svime što je u interesu reprezentacije, kako bismo svi bili na istom putu kada je reprezentacija u pitanju”, nastavlja Kastratović.

Crna Gora je izgubila sve šanse za plasman na EP, pošto je u prva četiri kola upisala pobjedu (Izrael) i tri poraza (Švedska, Slovačka, Izrael), nakon čega je Miško Popović podnio ostavku.

Seniori protiv Švedske igraju 8. juna u Pljevljima (20 časova), a kvalifikacije završavaju 12. jula u Košicama protiv Slovačke (16 časova).

“U preostala dva meča treba u svakom pogledu napraviti napor da se odigra najbolje što je moguće. Treba ostaviti što bolji utisak, kako bismo vratili povjerenje u mušku reprezentaciju, vratili publiku, atmosferu, i kult reprezentacije, koji u ovom trenutku, barem po mom osjećaju, nedostaje”, ističe novi selektor “crvenih”.

Okupljanje reprezentacije je 6. juna u Podgorici, nakon se “crveni” odmah sele za Pljevlja, gdje će dočekati prvog favorita grupe 4.

“Nemamo puno vremena za neki ozbiljniji rad, biće to više međusobno upoznavanje. Očekujem da svi mi zajedno pružimo maksimum na te dvije utakmice. Ako to uradimo, onda ne možemo biti nezadovoljni, bez obzira na ishod tih mečeva”, zaključio je Kastratović, koji će danas riješiti pitanje pomoćnika za preostala dva meča (kandidat je Milorad Davidović, koji je konkurisao za selektora prije izbora Kasima Kamenice), dok će brigu o golmanima i dalje voditi Goran Simić.

Spisak

Kastratović je za mečeve sa Švedskom i Slovačkom odabrao 18 igrača i dvije rezerve. Pozvani su golmani Rade Mijatović (Toledo, Španija), Marko Rajković (Budvanska rivijera), Nebojša Simić (Lovćen), pivoti Nemanja Grbović (Vardar, Makedonija), Andrija Pejović (Lovćen), lijeva krila Mirko Majić (Sutjeska), Igor Marković (Lovćen), desna krila Fahrudin Melić (Borac, Bosna i Hercegovina), Marko Lasica (Kangas, Španija), Igor Bakić (Antekera, Španija), te bekovi Novica Rudović (Gvadalahara, Španija), Marko Drašković (Lovćen), Vasko Ševaljević (Amaja sport, Španija), Draško Mrvaljević (Gepingen, Njemačka), Bogdan Petričević (Arate, Španija), Stevan Vujović (Antekera, Španija), Žarko Pejović (Vardar, Makedonija) i Žarko Marković (Sport klub, Saudijska Arabija).

Rezerve su desni bek Ivan Perišić (Lovćen) i desno krilo Mirko Radović (Lovćen).

Na širem spisku od 28 igrača, koji je poslat u Beč, u sjedište Evropske rukometne federacije, bili su i golman Golub Doknić (Kolubara, Srbija), pivoti Marko Pejović (Linburg Lions, Holandija), Mladen Rakčević (Metalurg, Makedonija), lijevo krilo Milan Popović (Lovćen), te bekovi Vladimir Osmajić (Cimos Kopar, Slovenija), Marko Dapčević (Budvanska rivijera), Zoran Roganović (Lund, Švedska) i Duško Trifunović (Mojkovac).

Bonus video: